İMC TV'nin frekansının iptali istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat Genel Müdürlüğünden, "terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı" iddiasıyla İMC TV'nin frekansının iptal edilmesini istedi.

İMC TV'nin frekansının iptali istendi
Milliyet'te yer alan habere göre Başsavcılığın 24 Şubat'ta Türksat'a gönderdiği yazıda, Ankara Emniyet  Müdürlüğüne, İMC TV aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığı iddiasıyla şikayette bulunulduğu ve ilgili televizyon kanalıyla ilgili soruşturma  başlatıldığı belirtildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın amaç ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin de  yer verildiği yazıda, İMC TV'de terör örgütü propagandası yapılıp yapılmadığının tespiti için Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) çeşitli tarihlerde kanala ait yayınların istendiği, yayın çözümlerinin ve bilirkişi raporlarının da  Türksat'a yollandığı kaydedildi.

Yayın çözümleri ve bilirkişi raporları incelendiğinde Türksat uydusu  aracılığıyla yayın yapan İMC TV'de terör örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığının anlaşıldığı belirtilen yazıda şunlara yer verildi: "İMC TV kanalında PKK/KCK silahlı propagandasının yapılıp  yapılmadığının tespiti amacıyla RTÜK'ten 3 Mayıs ile 4 Eylül 2015 arasındaki  yayın kayıtları getirtilmiş, bahse konu kayıtlarla ilgili düzenlenen bilirkişi ön  raporu ve 6, 13 ve 14 Temmuz ile 6 Ağustos 2015 tarihli yayın çözümleri, yazımız  ekinde gönderilmiştir. Yayın çözümleri ile ilgili bilirkişi raporu incelendiğinde  Türksat uydusu vasıtasıyla İMC TV kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütünün  propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır."

Ayrıca, yazıda 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinde  "terör örgütünün propagandasını yapmak" eyleminin suç olarak düzenlendiği  hatırlatılarak, "İMC TV kanalına, suç işlemekte vasıta olarak kullanılması  nedeniyle yer ve imkan sağlanmaması, fiillerine iştirak edilmemesi, frekans tahsisine ilişkin kararın bilirkişi raporu ve yayın çözümleri dikkate alınarak  yeniden değerlendirilmesi rica olunur" ifadelerine yer verildi.