İnatçı öksürüğe doğal çözümler!

Bağışıklık sistemini bozan soğuk havalar, hastalıkların yolunu açıyor. Doğal tedaviler ise öksürük problemine çare oluyor. Tarçın, elma ve ayva tam anlamıyla sağlık saçıyor.

İnatçı öksürüğe doğal çözümler!
Takvim'de yer alan habere göre birden soğuyan havalar hastalıkları beraberinde getirdi. Öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı gibi problemler can sıktı.

Öksürük denilince pek çoğumuz tedavisinde doğal yöntem olarak nane limonu tercih ederiz diyen uzmanlar, şöyle devam ediyor: "Fakat bazen öksürüğü kesmek için nane limon yeterli kalmayabiliyor. Aslında evdeki malzemelerinizle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz öksürük kesici karışımlar mevcut." İşte uzmanlardan o doğal tedavi yöntemleri...

AYVA YAPRAĞI:
Ayva yaprağı ve ıhlamur birlikte kaynatılıp tüketilirse öksürüğe iyi gelir.

TARÇIN:
Tarçın, ıhlamur, zencefil, ayva, kabuklu elma ve kabuklarıyla limonu karıştırarak birlikte kaynatın. Bu karışımı içmek göğsünüzü yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir.

ELMA:
1 adet elmanın kabuklarını soyun ve içine bir kaç tane de elmanın çekirdeklerinden ekleyin. 2 adet karanfil, bir miktar ıhlamur, 1 dilim limon ve isteğe bağlı olarak 1 kabuk tarçın ilave edip karışımı kaynatın. Dilerseniz tatlandırıcı olarak 1 kaşık bal ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Çocuklar için ılık tüketimi önerilir.

KARABİBER:
1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılır. Bu karışıma süt ilave edilerek tüketin. Ballı karabiber karışımı öksürüğü keser.

ZEYTİNYAĞI:
Bir miktar zeytinyağını azıcık ısıtın. İçerisine karabiber ekleyerek biraz yakın ve ocaktan alın. Ilık bir hale geldiğinde sırtınıza ve göğsünüze iyice yedirerek sürün. Vücut zeytinyağlı karabiber karışımını emdikten sonra sıcak bir bez örtün ve kıyafetinizi giyin.

ZENCEFİL:
1 tatlı kaşığı balın içerisine bir miktar toz zencefil ekleyin ve macun kıvamına getirerek tüketin. Bu zencefilli bal karışımı öksürüğe ve boğazınıza iyi gelecektir.

DUT PEKMEZİ:
2 tatlı kaşığı dut pekmezinin içerisine bir miktar karabiber ekleyin ve günde 1 kaşık tüketin. Düzenli kullanımda 1-2 gün içinde öksürüğünüzü geçirecektir.

NİŞASTALI SU:
Bir miktar nişastayı su ile birlikte kaynatın. İçerisine portakal veya limon suyu ilave edin. Dilerseniz tatlandırıcı olarak bir miktar pekmez ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı ılık olarak tüketmenizi öneririz.

KEKİK:
Bebekler için ise bir miktar kekik ile suyu karıştırın ve içerisine bir miktarda bal ilave edin. Ilık bir şekilde bebeğinize verebilirsiniz.

BAL:
Eğer çocuğunuzun öksürük problemi var ise çocuğunuz uyumadan önce oda sıcaklığına getirilmiş balı çocuğunuzun sırtına sürün ve üzerini kağıt havlu ile kapatın. 2-3 kez tekrarladığınızda çocuğunuzun öksürüğü kesilecektir.

BOL BOL SIVI TÜKETİN:
Solunum yollarında ve akciğerlerimizde bulunan salgılar ne kadar yapışkansa vücuttan atılmaları o kadar zor olacaktır. Bol miktarda sıvı tüketildiğinde bu salgıların yapışkanlığı azalacak ve kolaylıkla vücuttan atılacaktır.