'İnci gibi' dişler için...

Diş yapınızı beğenmiyor, ayna karşısında dişlerinize saatlerce bakıyor üstelik diş yapınız yüzünden gülümseyemiyor ve bu durumu kader gibi görüyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece estetik bir gülüşün hayalini kuruyorsanız bu yazımızı dikkatlice okumanızda yarar var.

'İnci gibi' dişler için...

Sağlıklı ve bakımlı dişlere sahip olmak üstelik neredeyse kusursuz gülümsemek yediden yetmişe herkesin ortak isteği. Oldukça kolay bir şekilde bu hayali gerçeğe dönüştüren visajizm yönteminin karakterinize, özel hayatınıza uygun yani sizi en iyi yansıtan gülümsemeyi tüm doğallığıyla sunduğunu dile getiren Diş Hekimi Aslı Ercanlı, “Örneğin sert yönümü gizlemek ve daha ılımlı görünmek istiyorsanız visajizm sayesinde farklı bir tasarıma sahip oluyorsunuz” diyor.

YÜZ HATLARINA GÖRE BELİRLENİYOR

Diş Hekimi Aslı Ercanlı, her dişin hem kendi içinde hem de birbirleriyle olan komşuluklarına göre belli oranları olduğuna, aynı zamanda dişlerin dudaklarla ve yüzün geneliyle de ilişkileri olduğuna dikkat çekiyor ve bu oranların tümünü ince ayarla oynayarak istenilen kişilik efektini vermenin mümkün olduğunu ve bu akıma da Visajizm denildiğini söylüyor.

Dişlerin oran ve açılarıyla oynayarak dudak ilişkileri, dişlerin birbirleriyle olan ilişkileri gibi gülümseyişin yüze olan olumsuz etkilerini değiştirmenin mümkün olduğunu söyleyen Ercanlı “Bize başvuran hastaların önce dev ekranda fotoğrafları ile işe başlıyoruz. Sevdiği ve sevmediği noktaları söylemesini istiyoruz. Video çekimleriyle de konuşması sırasında oluşan mimikleri, dudak hatlarını da değerlendiriyoruz. Bu sayede konuşurken kaybolan estetiği de sağlamış oluyoruz” dedi.

SONUÇLAR ARASINDA "BEĞENMEDİM" YOK

Visajizmin hastaya sunduğu en hassas tarafı ise kişinin yapılan uygulamayı sonradan beğenmeme riskini en aza indiriyor olması. Nasıl mı?  Dişlere Daha hiç dokunamadan önce ölçüler alınıyor, laboratuvar ortamında yeni yapılacak dişlerin maketini hazırlanıyor. Daha sonra istenirse farklı bir malzemeden dişler bitmiş gibi tüm hatlar veriliyor ve hastanın ağzına uygulanıyor. Hatta kişi isterse bu maketlerle evine bile gidebiliyor, birkaç gün kullanabiliyor. Bir sonraki randevuda arzu ediliyorsa maketlerle oynama da yapılabiliyor. Hatta hasta ‘tamam’ diyene kadar oynamalar yapmak mümkün. Bu safhaya kadar hala daha dişlere dokunmadığı için uygulamadan da vazgeçilebiliyor.

DİŞLER NEREDEYSE HİÇ KESİLMİYOR

Ercanlı, bu yöntemin yararlarından birinin de dişlerde minimum oynama yapma şansıyla mükemmel estetiğe kavuşma imkânı sunduğunu dile getiriyor. Bu maketlerle oluşturulan sonuçlar neticesinde ağızdan bir dublikat yani maketlerle alınmış ölçülerle model oluşturuluyor. Bu teknik dişin ne kadar kesileceğini ortaya koyuyor ve en az müdahale yapılıyor. Oysa eski tekniklerde standart bir yapıya uydurma zorunluluğu olduğu için dişler gereksiz yere küçültülüyordu. Kısaca MO-CAP+PORSELEN LAMINA VENEER TEKNIGI ile minimum dokunuş maksimum estetik elde ediyoruz diyebiliriz. 

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ