İnci Yeşilyurt: 'Doğa, Seren, Ezo'nun farkı'

İnci Yeşilyurt: "Ünlü ve güçlü babanın kızı evlilikte mutsuz olur."

İnci Yeşilyurt: 'Doğa, Seren, Ezo'nun farkı'
DOĞA, SEREN, EZO'NUN FARKI
 
Ünlü ve güçlü babanın kızı evlilikte mutsuz olur.
 
İnci Yeşilyurt; ‘babaları güçlü olan kızların evlilikleri mutsuz oluyor' dedi. Yeşilyurt bu konuda "Şimdiye kadar kadın danışanlarımın babalarını incelediğimde, ‘koruyucu, sahiplenen, şefkat yüklü baba modelinin kız çocuklarında ‘BENZER DAVRANIŞTA EŞ' arayışını doğurduğunu gözlemledim. Baba idol olmuş. Karşı cins için örnek değil, hedef model halini almıştır." dedi.
 
Şans mı şanssızlık mı sorusu üzerine Yeşilyurt;
 
"Hem şans hem şanssızlık aslında. Çünkü babanın sonsuz sevgi sunumu, ilgisi, şefkati ve gücü ile kızı bir süre sonra annesiyle bile ya sık sık tartışır ya da aşırı yakınlaşır. Anne  bazen rakip konuma gelebilir. Bu konuda yapılması gerekenin kız çocuğuna, babasında bulduğu ilgi ve sevginin babaya özel olduğunun çok iyi anlatılarak, ilerde yapacağı evlilikte kocasından benzer ilgi ve sevgiyi hedeflemek yerine, koca ile baba kavramını beyinlerinde ayrı tutmayı başarmalarını sağlamak gerekir" dcevabını verdi.
 
Yeşilyurt sözlerine ünlüler dünyasından örnekler vererek devam etti.
 
"Ünlüler dünyasında, Seren Serengil'in gerek yetiştiriliş ve gerekse görgü bakımından farklı olmasının kaynağında sağlam, tanınmış ve güçlü  bir baba modeli olan Öztürk Serengil yatmaktadır. Bu durum şans iken, Seren Serengil'in ilişki veya evlilikte beklentilerini sevgi sunumu açısından çoğu erkeğin karşılayamaması riskini taşımaktadır. Benzer durum Rutkay Aziz'in kızı Doğa Rutkay içinde geçerlidir.
 
Oysa, Cihan Ünal'ın kızı Irmak Ünal için aynı durum söz konusu değildir. Çünkü baba- kız ilişkileri geçmişte çok kopuktu.
 
Kemal Sunal'ın kızı Ezo için risk varken, oğlu Ali Sunal için boşanmış olmasına rağmen herhangi bir risk bulunmamaktadır dedi. Aslında Ali Sunal, öyle bir baba modeli ile yetiştiği için, karısına tam bir aile adamı olarak davranması bile mümkündür"
 
İnci Yeşilyurt
www.inciyesilyurt.com