İngiliz hemşire 3 Türk'e can oldu

Antalya'da kalp krizi sonucu ölen İngiliz hemşirenin iki böbreği ve karaciğeri 3 hastaya nakledildi. Vücuduysa kadavra olarak bağışlandı.

İngiliz hemşire 3 Türk'e can oldu
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Türkiye dostu 71 yaşındaki İngiliz hemşire Georgina Annsmall, geçirdiği kalp krizi sonucu merdivenlerden düştü.

Fethiye Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Yaşam Hastanesi'ne kaldırılan kadının beyin ölümü gerçekleşti.

Kadının emekli asker olan eşi Alan Annsmall Türkiye dostu olan eşi Georgina Annsmall'ın vasiyetini yerine getirip eşinin organlarını bağışladı. Bunun üzerine organ nakli koordinatörleri devreye girdi.

Hemşirenin kullanılabilir olan iki böbreği ile karaciğeri alındı. Böbrekler Antalya'da tedavi gören İsmet Gündoğdu (47) ile Ahmet Akdağ'a (45), karaciğeri ise İbrahim Koçgürbüz'e (60) nakledildi. Annsmall, eşinin vücudunu da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin incelemesi için kadavra olarak kullanılmasını istedi.

TÜRKİYE ÂŞIĞIYDI

Annsmall, "Eşim Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyordu. Bu nedenle tüm bedenini bağışladım. Umarım insanlığa faydalı olur. Eşim gibi ben de Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum" diye konuştu.