Instagram hikayelerine 'dinlediğini paylaş' özelliği geliyor

Dünyanın en popüler sosyal platformu Instagram, ‘hikayeler’ özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Özellikle dinlediği şarkıyı hikayesinde paylaşmayı seven kullanıcılar için yeni çıkartmalar yolda.

Instagram hikayelerine 'dinlediğini paylaş' özelliği geliyor
Yeni Şafak'ın haberine göre Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra Snapchat’in alamet-i farikası olan ‘hikayeler’ özelliğine kavuşmuştu. Artık durum öyle bir hale geldi ki, bu özelliği Instagram üzerinden kullananların sayısı Snapchat’in toplam nüfusunun neredeyse iki katı oldu. Instagram, çok fazla etkileşim alan hikayeler özelliğini kullanıcıları için sürekli olarak güncelliyor.

Hikayeler kısmında sadece yazı paylaşan kişiler için yeni yazı fontları yayınlandıktan sonra büyük beğeni topladı. Geçtiğimiz günlerde Spotify desteği ile hayata geçirilen ‘dinlediğini paylaş’ özelliği de etkileşimi olumlu yönde etkiledi. Instagram, müzik odaklı paylaşımlar için yeni şeyler eklemeye devam ediyor.

Instagram’a eklenecek olan Music Stickers ile kullanıcılar, dinlediği müziğe uygun çıkartmalar kullanabilecek. Facebook bu özellik için lisans sahibiyle yakın bir zamanda anlaşma yapmayı planlıyor. Yani kullanılacak olan etiketler o an dinlenilen sanatçıya, şarkıya veya müzik türüne özel olabilecek. Sony, Warner ve Universal gibi yayıncılarla yapılacak anlaşma, geniş bir çıkartma kütüphanesi olacağına işaret ediyor.

Instagram’ın bu özelliği getirmesindeki asıl neden ise, son aylarda popüler hale gelen Musical.ly uygulamasına meydan okumak gibi görünüyor.

Instagram hikayelerine 'dinlediğini paylaş' özelliği geliyor