Instagram’da "stalk" yapanlara kötü haber!

Sosyal medyanın hayatın ciddi bir parçası haline gelmesiyle birçok kişi için sosyal medya gerçek hayat kadar önem arz ediyor. Instagram'a gelecek son güncellemeyle haberleri olmadan başkalarının fotoğraflarını kaydetmek tarih oluyor.

Instagram’da "stalk" yapanlara kötü haber!
Shiftdelete'te yer alan habere göre geçtiğimiz yıl Instagram’a gelen hikayeler özelliği birçok kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Son haberlere göre Instagram hikayeler fonksiyonuna çok yakında yeni bir özellik geliyor. Normalde Instagram hikayeler kısmına koyduğunuz bir görsel veya video 24 saat içerisinde silinir.

STALK YAPANLAR YANDI!

Instagram'da bu gönderileri kaydetme gibi bir şansınız olmadığı için muhtemelen screenshot (ekran görüntüsü) alarak fotoğraflarınızı kaydediyorsunuz. Bu işlemi yalnızca kendi fotoğraflarınız için yapıyorsanız sıkıntı yok, ancak başka kişilerin fotoğraflarını da ekran görüntüsü ile alan kişileri pek de hoş olmayacak bildirimler bekliyor. Instagram, çok yakında gelecek güncelleme ile birlikte, hikayelerde bir kişinin ekran görüntüsünü alırsanız o kişiye bildirim gitmesini sağlayacak. Yani, eski sevgilinizi stalklamak için bir arkadaşınızın sizin için fotoğrafın görüntüsünü alması pek hoş olmayacak sonuçlar doğuracaktır.

INSTAGRAM ÖNCE UYARACAK…

Aktarılan habere göre Instagram öncesinde sizi uyarmayı ihmal etmiyor.

Instagram’da "stalk" yapanlara kötü haber!

Güncelleme geldikten sonra alacağınız ilk ekran görüntüsünde karşınıza bir bildirim çıkaran ve bundan sonra aldığınız ekran görüntülerini fotoğrafın gerçek sahibine haber vereceğini söyleyen Instagram, kullanıcıya bu uyarıyı çıkardığı ilk seferde, kopyalanan fotoğrafın sahibine haber vermiyor.