Instagram'ın ismi değişiyor!

Yüzbinlerce kişinin hesap sahibi olduğu dev fotoğraf paylaşım platformu Instagram'ın adının değişeceği belirtildi. Büyük ağın adına 'from Facebook' ibaresinin ekleneceği ifade edildi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Instagram'ın ismi değişiyor!
Donanımhaber'de yer alan habere göre Facebook'un sahip olduğu sosyal medya platformlarından Instagram, yeniden markalaşma çalışmaları sonucunda artık Instagram From Facebook olarak adlandırılacak. Bu gelişmeyi ortaya çıkaran ise tersine mühendislik yapan Jane Manchun Wong oldu.

'WhatsApp, Instagram ve Facebook birleşecek'

Twitter hesabından bir gönderi paylaşan Wong, uygulamanın alt kısmında Instagram from Facebook ibaresi bulunan bir ekran görüntüsü paylaşarak, Instagram adına Facebook'un da entegre edileceğini ve bundan böyle sosyal medya platformunun adının Instagram From Facebook olacağını iddia etti. Bu kararın nedeni ise, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in WhatsApp, Instagram ve Facebook'u aynı platformda birleştirme planları olarak gösteriliyor.

Bu birleştirilmiş platform 2.6 milyardan fazla kişinden oluşan kolektif bir kullanıcı tabanına sahip olacak.

Zuckerberg bu proje ile kullanıcıların uygulamalar arasında karşılıklı olarak iletişim kurmalarına olanak sağlamak istiyor. Konuyla ilgili olarak henüz Facebook ve Instagram'dan resmi bir açıklama gelmedi.