İnternet kafelere sıkı takip!..

Son dönemde internet ortamında çocuk istismarının artması üzerine 6 Bakanlık işbirliğine gidiyor.

İnternet kafelere sıkı takip!..
Türkiye Gazetesi'nden Gökhan Kaya'nın haberine göre İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi konusunda alınacak tedbirler için Bakanlıklar arası işbirliğine gidilmesini istedi. Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri Bakanlıkları çocukların korunması için bazı önlemler alacaklar.

Buna göre internet kafelerle ilgili denetimler düzenli olarak ve artarak devam edecek.  Öğrencilerin okul ders saatleri içerisinde internet kafelerde zaman geçirmelerinin önlenmesi için öğrencinin devamsızlık yaptığı gün veliye hemen bilgilendirme SMS'i atılacak.

İnternet kafelerdeki bilgisayarlarda çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine etki eden oyunların oynatılmasının önüne geçilmesine yönelik olarak periyodik denetimler yapılacak. 

Ücretsiz olarak hizmete sunulan güvenli internet paketlerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla afiş ve broşürler hazırlanarak, halkın yoğun olarak kullandığı yerlere asılacak. Çocukların internet ortamında karşılaşabilecekleri tehlikeler ve bunlardan nasıl korunabilecekleri konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yapılacak. Özellikle okul giriş ve çıkışlarında, okul içerisinde ve bahçesinde yabancı şahısların öğrencilerle iletişime geçmeleri engellenecek.

Cinsel istismar suçunu işleyen kişilerin yakalanabilmesi ve ilgili sitelere erişimin engellenebilmesi için özellikle TİB ve diğer kurum ve kuruluşlarla yakın çalışma içerisinde bulunulacak. Okullarda konu ile ilgili seminerler verilecek.