İnternet üzerinden satın aldığı otomobil pert çıktı!

İzmir'in Konak ilçesinde oturan Mesut Dönmez'in, kanser tedavisi gören eşini hastaneye getirip götürmek için bir internet sitesi üzerinden satın aldığı aracın ağır hasar kaydı olduğu ortaya çıktı.

İnternetten aldı, pert çıktı!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre gerçeği satın aldığı aracına kasko yaptırmak için gittiği sigorta şirketinde öğrendiğini anlatan Dönmez, "Aracın pert olduğunu öğrenince ben de pert oldum. Ne satın aldığım sitede ne plaka sorgulamasında ne de oto ekspertiz raporunda aracın pert ya da hasar kaydı çıkmadı. Bana ayıplı mal satan kişi ile şimdi mahkemeliğiz. Malı almadığı gibi ayrıca beni tehdit de ediyor. Ben bu tuzağa düştüm, siz düşmeyin" dedi.

18 BİN LİRALIK KAYIT

Aracı satan Göktay D'nin kendisini marangoz olarak tanıttığını, acil paraya sıkıştığı için aracını sattığını kendisine beyan ettiğini ancak araştırmalarında bu kişinin daha önce de pek çok kez araba alıp sattığını fark ettiklerini öne süren Dönmez, "Sonradan öğrendim ki, sigorta şirketleri perte çıkardıkları araçları, ihale yoluyla bir süre sonra satışa çıkarıyorlarmış. Bu kişi de sanıyorum ihaleden aracı satın almış ve yeni bir plaka çıkarmış. Aracın geriye dönük bilgilerinin sisteme yüklenmesi zaman aldığı için bu tür araçlar 1 ay içerisinde üçüncü bir şahsa satılırsa, siz tramer sorgusu için sms de atsanız araç temiz gözüküyormuş. Ben de başıma gelince bundan haberdar oldum. Arabanın yaklaşık 18 bin lira ağır hasar kaydı çıktı" dedi.