İpek Medya kapatıldı!...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine “Paralel Yapı’ya mali kaynak sağladığı iddiasıyla” yönetimine el konularak kayyum atanan İpek Grubu’na ait bütün gazete ve televizyonların kapatılmasına karar verildi.

İpek Medya kapatıldı!...
Hürriyet'te yer alan habere göre Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’yu barındıran medya grubu dün akşam itibarıyla faaliyetlerine son verdi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda duyurulan açıklamada şöyle denildi: “Sermaye Piyasası Kanunu’ndan doğan yükümlülükler dikkate alınarak, sürekli zarar eden ve öz sermayesini tüketen basın yayın faaliyetindeki Bugün TV AŞ, Koza Basın Basım AŞ, Yaşam TV AŞ ve bu şirketin iştiraki olan Koza Prod. Ve Tic. AŞ, Rek-Tur Rek. Paz. Tic. AŞ ile İpek Online Bilişim Bilişim Hizm. Ltd.’nin basın yayın faaliyetlerinin tüzel kişilikleri muhafaza edilmek suretiyle durdurulmasına, Koza Basın Basım AŞ’deki basılı medya dışında kalan sadece kâr getiren faaliyetlerin devamına, faaliyetlerin durdurulması sebebiyle hizmetine ihtiyaç kalmayan personellerin tazminatları ve yasal alacakları ödenmek suretiyle iş akitlerinin sonlandırılmasına, şirketlerin yasal icra takibine maruz kalmaması için geçmiş borçlarının, şirketler arası borçlandırma suretiyle verilecek paralarla kapatılmasına, şirket demirbaş ekipman, mal ve malzeme vd. varlıklarının muhafazası ile değer kaybetmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasına ve bu kapsamda gerekli harcamaların yapılmasına, faaliyetleri durdurulan şirketin varlıklarının amortismana dayalı değer kaybını önlemek için piyasa koşullarında satışı için uzman kuruluşlar vasıtasıyla gerekli araştırma ve çalışmaların yürütülmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Kararın ardından Akın İpek Twitter hesabından “İpek Medya, Türkiye’nin en değerli, en etkin medya gruplarından biriydi. Özgürdü. Demokrasiyi, evrensel hukuk, evrensel insan haklarını, düşünce fikir hürriyetini savundu. Şimdi kapatılacak” diye yazdı. Bu arada, çalışanlara dün itibariyle tebligat yapılırken RTÜK yetkilileri kanalın kapatılma kararını henüz kendilerine ulaşmadığını belirtti.

RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak, “Daha önce Türksat’a bir yazı yazarak, ‘Kanalın lisansını iade etmeyi düşünüyor musunuz’ diye sormuştuk. O yazının yanıtı gelmedi. Sanırım kapatılmasından sonra gelecektir” dedi.