iPhone'a haftada bir kez şarj yetecek!

Hidrojen pili, iPhone'lara bir hafta yetecek enerji depolayabiliyor. Otomobillerde ve farklı alanlarda kullanılabilecek yeni teknoloji devrim yaratacak.

iPhone'a haftada bir kez şarj yetecek!
BBC'de yer alan habere göre İntelligent Energy adlı İngiliz şirketi iPhone'unuzu bir hafta şarj etmeden kullanmanızı ya da otomobilinizi benzin ya da mazotsuz sürmenizi sağlayacak teknolojiyi geliştirdi.

Telegraph gazetesinin haberine göre şirket önümüzdeki hafta Hindistan'daki baz istasyonlarının jeneratörlerini devreden çıkarıp yerine 26 bin adet "hidrojen yakıt çubuklu" içten yanmalı motor yerleştirecek. Dünya çapında en büyük hidrojen pili kullanımı ilk kez hayata geçirilecek.

Bilim insanları aslında bu teknolojinin temelinde yatan, hidrojen ve oksijenin reaksiyonundan su ve elektrik elde edilebileceği bilgisine 175 yıldır sahip.

Ama onlarca yıldır temiz bir alternatif olarak görülen bu teknoloji, bir türlü ticari bir ürün olarak piyasaya sürülmemişti. Bu teknolojinin farklı versiyonlarını üretip yaklaşık iki bin farklı patent alan şirket, teknolojinin farklı alanlarda kullanımına yönelmeyi hedefliyor.

Apple'ın da yakıt çubuğu teknolojisiyle ilgili patentleri bulunduğu, ayrıca Intelligent Energy ile işbirliği içinde olduğu biliniyor.

Intelligent Energy'nin ofislerinde hidrojen pilli bir iPhone6 ve Macbook Air laptop sergilendi. Şirket ayrıca şu anda sadece Apple mağazalarında satılan yakıt çubuklu bir şarj cihazı da üretiyor.

Bu teknolojinin tüketiciye sağlayabileceği avantaj ise gayet açık: Artık telefonlar bir hafta şarj edilmeden kullanılabilecek. Şirket yöneticileri bu teknolojinin hazır olduğunu, artık kararı akıllı telefon şirketlerinin vereceğini söylüyor.

Tahminleri ise değişimin iki yıl içinde gerçekleşebileceği yönünde...