İRAN'DA SON MODEL İDAM

İran'da daha önce darağacına asılarak, vinçte sallandırılarak idamlar gerçekleşmişti... Şimdiyse yeni bir akım başladı...

İRAN'DA SON MODEL İDAM

Ajanslara ulaşan son "idam töreninde" İran devrim muhafızlarına ait lüks cipler kullanıldı... Cadde ortasında gerçekleştirilen bu törende, idam mahkumları önce lüks ciplerin üzerine çıkarıldı... Bir komutanın talimatıyla lüks cipler hareket etti ve idamlar gerçekleşti...

İran'ın Salmas kentinde PKK'nın İran'daki kolu olarak bilinen PJAK'la ilişkisi olduğu ileri sürülen 5 İranlının cadde ortasında idamının görüntüleri ajanslara ulaştı.

Kent merkezindeki bir sokakta vince asılan ipler, ikisi petrol varili, üçü de sehpaların üzerinde duran mahkûmların boynuna geçiriliyor. Vincin üzerinde duran İranlı asker, bir mahkûmun sehpasına çıkarak birbirine bağlı iki varil ile iki sehpayı çekiyor, ardından tek kalan sehpayı da mahkûmun ayaklarının altından itiyor.

Bu sırada ipte sallanan 17 yaşında olduğu belirtilen bir mahkûmun arkasından bağlı elleri açılıyor. İpte çırpınan genç bir süre sonra can veriyor. İranlı askerler sehpaların etrafında volta atarken, idamları izlemek için çevrede toplanan yüzlerce kişi de bu vahşete tanıklık ediyor.

Bazı izleyiciler de kamera ve cep telefonlarıyla infazları kaydediyor. İran'da 5 mahkûmun ipte sallandırılmasından geriye, ayakkabıları ile kamera görüntüleri kalıyor.

İran'da cadde ortasındaki idamın yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirildi.

Hürriyet Gazetesi