İran'dan tehdit: 'Malatya'yı vururuz!'

İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili Hüseyin İbrahimi, İran’a karşı uygulanacak herhangi bir saldırı durumunda ‘kesinlikle’ Malatya’daki füze kalkan sistemini hedef alacaklarını söyledi.

İran'dan tehdit: 'Malatya'yı vururuz!'

Şark Gazetesi’ne konuşan İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili Hüseyin İbrahimi, İran ordusunun Türkiye’ye konuşlandırılmasına karar verilen NATO füze kalkanı sistemini etkisizleştirmek için gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi. İbrahimi, İran’a yönelik bir saldırının olması halinde NATO’nun füze kalkan sisteminin Malatya’ya kurulması planlanan radar kısmının da hedef alınacağını ifade etti. İbrahimi, “Bir saldırı halinde, Türkiye’deki füze kalkan sisteminin hedef alınması İran’ın hakkıdır. İran bunu kesinlikle yapacak. Silahlı kuvvetlerimiz bu sisteme karşı gerekli çalışmayı yaptı, plan ve taktikleri mevcut” diye konuştu. İranlı vekil, “Bu sistem, aslında Siyonist rejimi koruma amacını taşıyor. NATO adı altında İsrail için yapılıyor. Bu, topraklarında sistemin kurulmasına izin veren Türkiye’nin bir sorunudur. Türkiye bunu yapmamalıydı” diye konuştu. İbrahimi sözlerine şöyle devam etti: “Meclisin Milli Güvenlik Komisyonu’nda Türkiye ile ilişkileri yakından inceliyoruz. İran, füze kalkanının Türkiye’de kurulması gündeme geldiğinden itibaren bu işin kötü sonuçları hakkında Ankara’ya uyarılarda bulundu. Tuğgeneral Hacizade’nin sözleri de tamamıyla doğrudur. Saldırıya uğradığımızda kendimizi savunmamız doğal bir meseledir.”

İRAN-IRAK SINIRINDA TARİHİ TAKAS

İran ile Irak, 1980-1988 savaşı sırasında hayatını kaybeden 93 kişiye ait ceset kalıntılarını takas etti. Irak’ın güneyinde bulunan Basra kenti yakınlarındaki sınır geçiş noktası Selamca’da yapılan takas töreninde, 90 Iraklı askerle 3 İranlı askerin bayraklara sarılı tabutları askeri bandoların çaldığı ulusal marşlar eşliğinde ülkelerine teslim edildi.

ABD UÇAĞINI VERMİYOR

İran Silahlı Kuvvetleri’nin, İran hava sahasına girdikten sonra ele geçirdiği ABD’ye ait insansız casus uçağını iade etmeyeceği açıklandı. İran devlet televizyonuna konuşan, İran’ın seçkin askeri gücü Devrim Muhafızları’nın Başkan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Selami, uçağın ABD’ye iade edilmeyeceğini söyledi.

İRAN ZENGİN DOĞALGAZ BULDU

İran’ın, Hazar’da çok zengin doğalgaz rezervi bulduğu bildirildi. Petrol Bakanı Rüstem Kasımi, Hazar Denizi havzasındaki doğalgaz rezervinin, yaklaşık 1.4 trilyon metreküp olduğunu belirtti. Petrolde ikinci büyük üretici olan İran, dünyada ispatlanmış doğalgaz rezervinde de ikinci sırada bulunuyor.