İrem Derici'den yine enteresan sözler

"Dantel" albümü ile beğeni toplayan İrem Derici, Türkiyenin eşcinsel yaşam ve kültür dergisi GZone'a birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

İrem Derici'den yine enteresan sözler
İrem Derici'nin GZone'da yayınlanan röportajı...

‘Kalbimin Tek Sahibine' den itibaren gelen şu nişan/düğün şarkıları meselesi var. O şarkıların çok seveni olmasının yanında, bir kısım dinleyici de hem sana yakıştırmıyor ya da sıkıcı buluyor Onları söylemeyi seçmen ticari bir tercih mi?

Aman kulak mememi yesinler onlar, dünyalığımı yaptım ben o şarkı sayesinde. Popüler olanı tu kaka etmeye çalışan o entelimtrak kesim var ya vur onların ağzına ıslak odunla. O şarkı Samanyolu gibi bir şarkı oldu ve kırmadığı rekor kalmadı. Mutlu aşk şarkılarının düğün şarkısı damgası yemesinde hiçbir sıkıntı yok. Bana başarı getiren her şey bana yakışıyor arkadaşım.

Hem samimisin hem de doğal komik bir yapın var, magazin basınının da ilgi odağısın. Peki tek başına kaldığın zaman nasıl bir İrem var?

Ruh hastasının tekiyim evde tek başımayken de. Kendi kendime acayip konuşurum mesela. Sürekli izleniyorum hissine kapılıyorum bazen evde.

LGBTİ görünürlüğü için hazırladığımız compilationda bir şarkı seslendirdin, buradan da ayrıca teşekkür ederiz. Peki kariyerinde ve özel hayatında LGBT etkisi nedir? LGBT bireyi arkadaşlarının sana kattıklarının neler olduğunu düşünüyorsun?

Beni bu projenin içinde istediğiniz için ben teşekkür ederim asıl, çok severek dahil olduğum bir iş oldu. Bir kere LGBTİ bireylerinin herkesten daha hassas bir ruha sahip olduğuna inanıyorum. Sanatın her dalında çok daha iyiler. Dünya görüşleri çiçek gibi, bakış açıları geniş. Dünya üzerinde en kıymet verdiğim ve canımdan saydığım arkadaşlarımdan biri 14 yaşında lezbiyen olduğunu itiraf etmişti bize. Yıllardır onun yaşadığı zorlukları onunla beraber en az onun kadar omuzlamaya çalıştım ve savaşındaki gücüne hayran kaldım. Çalışma hayatımda da normal hayatımda da LGBTİ bireylerin hayatıma kattığı bi kamyon güzellik var.

Azımsanmayacak bir LGBTİ hayran kitlesine sahipsin, yeni jenerasyonunun gay iconlarından biri olarak görülüyorsun. Peki sen kendini ne kadar icon olarak görüyorsun? Senin için Icon olmak neyi ifade ediyor? Senin iconların kım? Neden?

Bayılıyorum bu duruma! Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısıyla başladı bu durum. Hornette kaç kişinin biosunda Ben düşler ülkesinin gelgit akıllısıyım cümlesini gördüm o dönem anlatamam. Bu arada ben de kendimi LGBTİ bireyi olarak görüyorum. Aylar önce bir Instagram fotoğrafımın altına Ayyyy trans suratlı karııı yazmıştı bir kadın. Hakaret ettiğini zannediyor zaar, ay ne güzel iltifat dedim kendi kendime.

Ha benim gay iconum kim? Bir dönem Rihanna’ydı ama o kadar çok meme uçlarını gördüm ki kadının, mevzuyu yine Madonnaya döndürdüm. "Truth or Dare” diye eski bir belgeselini izledim, Allahım o hareketleri, cesurluğu, çalışkanlığı, işine deliler gibi titizlemesi. Bir sahnesinde dedim ki tamam ya benim olmak istediğim kadın bu. O dönemki sevgilisi bir hediye almış buna, zor bulunan bir şeymiş sanırım. Madonna başka bir arkadaşına hediyesi elindeyken bunu anlatıyor ve parmağını şıklatarak Gördün mü, ben istediğimi alırım diyor. Kimse kusura bakmasın, ben de alırım.

Fotoğraf çekimimizde daha önce hiç görmediğimiz bir İrem Derici gördük. Senin içindeki hınzır, muzır ve cüretkar kadının fotoğrafçımız Jülide Güngörün karelerine mükemmel şekilde yansıdığını düşünüyoruz. Bunca yıldır neden bu İremi göremedik? Sen mi son zamanlarda mı değiştin yoksa bunca zamandır kendini mi gizledin?

Sanat için değil LGBT için soyundum hahahaha! Belli etmem fazla ama libido uzaydır benim. Ama bunu Jülide’den başka dışarı çıkarabilen bir fotoğrafçı girmemişti hayatıma. Sizin sayenizde onu da kazandım, bundan sonra bütün fotoğraflarım ona emanet. Var anacığım işte içimde her şey var, mülayim ev kızı da var, kırbaçlı fettan kadın da var, bıyıklı Ahmet Abi de var, dominant kadın da var domine edilmeyi seven kadın da… Buradan taliplerime sesleniyorum, insan benim yanımda yaşlanmaz hahaha.
Konular Röportaj