İrem Yaman dünya şampiyonu!..

Milli Tekvandocu İrem Yaman, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 62 kilo finalinde İspanyol Marta Calvo Gomez’i 14-4 mağlup ederek altın madalya kazandı.

İrem Yaman dünya şampiyonu!..
CİHAN'da yer alan habere göre Rusya’nın Chelyabinsk kentinde devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası’nın son günü akşam seansında tatamiye çıkan İrem Yaman, ilk olarak yarı finalde Belarus’tan Viktoryia Belanouskaya ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir performans gösteren İrem Yaman, rakibini 9-0 yenerek adını finale yazdırdı.

18 yaşındaki genç tekvandocu, finalde ise İspanya’dan Marta Calvo Gomez ile eşleşti. Güçlü rakibi karşısında çok iyi bir mücadele sergileyen İrem Yaman, karşılaşmadan 14-4 galip ayrıldı ve dünya şampiyonu oldu. Büyük bir mutluluk yaşayan genç sporcu, Türk bayrağıyla salonda tur attı.

TÜRKİYE, DÜNYA TEKVANDO ŞAMPİYONASI’NI 4 MADALYA İLE TAMAMLADI

Türkiye, Dünya Tekvando Şampiyonası’nı 2’si altın, 1’i gümüş ve 1’i bronz olmak üzere 4 madalya ile tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Şampiyonada erkekler 68 kiloda Servet Tazegül ve bayanlar 62 kiloda İrem Yaman altın madalya kazanırken, bayanlar 67 kiloda Nur Tatar gümüş, artı 73 kiloda Nafia Kuş ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Konular Spor Haberleri