İrfan Değirmenci 3 gazetecinin kulağını çınlattı

Kanal D'den kovulan İrfan Değirmenci iletişim fakültesi kantininde öğrencilerle buluştu.

İrfan Değirmenci 3 gazetecinin kulağını çınlattı
MedyaRadar'da yer alan habere göre Kanal D’de sabah haberlerini sunduğu sırada referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklaması sebebiyle kovulan gazeteci İrfan Değirmenci, geçmişte öğrenim gördüğü okulu Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti. Değirmenci, “Hayır demek zorundaydım. Yine olsa yine derim” dedi.

6 yıl öğrenim gördüğü okuluna görevinden ihraç edilen akademisyenlere destek olmak için öğrencilerin daveti üzerine gelen gazeteci İrfan Değirmenci, öğretim üyelerinin Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilmesine tepki gösterdi. İletişim Fakültesi’nin kantini ‘Kulis’te öğrencilere seslenen Değirmenci, “Hayır” dediği için görevine son veren Doğan Holding’in kendisine tazminat vermesi gerekirken tazminat davası açtığını ifade eden Değirmenci, “Bana yapılanlar daha önce birçok gazeteciye yapıldı. Onurlu bir duruş sergilediğim için mutluyum” dedi.

“Bir gün mutlaka örgütleneceğiz”

Anaakım medyada görev alan birçok gazetecinin duruşlarını örnek gösteren Değirmenci, “Nevşin Mengü, Şirin Payzın ve İsmail Saymaz gibi gazetecilerin de benim gibi görüşlerini beyan edememeleri çok normal. Bunun sebebi, gazetecilerin sendikasız olarak görevlerini sürdürmeleridir. Sendikalı olsaydık hepimiz görüşlerimizi rahatça beyan edebilirdik. Ama şu bilinmeli ki bir gün mutlaka örgütleneceğiz” diye konuştu.

Kitap projesi

Bir yayınevinden kendisine kişisel gelişim konulu kitap yazmasının teklif edildiğini aktaran Değirmenci, “Bu teklifi kabul etmeyerek roman yazmak istediğimi söyledim. 10 aydır üzerinde çalıştığım romanda 7 ayrı insanın öyküsünü anlattım. Tamamlanan kitabımı yakın zamanda kitabevlerinde görebilirsinizç Doğan Holding’e bağlı DR’lerde kitabımı satarlar mı bilmiyorum ama satmamaları durumunda 'Tüm seçkin yayınevlerinde satışta –DR hariç' sözü ile daha büyük bir komedi yaşanacaktır." dedi.

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..