İş adamlarını işte böyle kıskaca almışlar!

FETÖ’nün mali müşavirlikler aracılığıyla iş adamlarını himmet kıskacına aldığı ortaya çıktı.

İş adamlarını işte böyle kıskaca almışlar!
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre Mali müşavirlerin işadamlarından “Gelir İdaresi’nde tanıdıklarımız var. Borcu sildiririz, devlete verme, himmete ver” diyerek para topladığı öğrenildi.

İhanet şebekesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali müşavirler ve Gelir İdaresi'ndeki üyelerini kullanarak iş dünyasını nasıl kıskaca aldığı deşifre oldu. Tanık olarak dinlenen mali müşavir A.İ., FETÖ üyesi mali müşavirler aracılığıyla hedefe koyulan şirketlere kesilen cezanın kaldırılması için patronlara "Devlete vereceğine himmete ver" dendiğini söyledi. Konya'da son 15 yıldır üst düzey görevlerde bulunan serbest mali müşavir A.İ., şehirdeki FETÖ yapılanmasının önemli isimlerinden Ali Egemen ve Mehmet Yaman'ın kurdukları mali müşavirlik şirketi aracılığıyla, şirketlere vergi cezası yazdıklarını sonrasında ise bu cezayı himmet adı altında kayıt dışı olarak tahsil ettiklerini söyledi. A.İ, bu şirketin kurulmasında ise o dönemde Gelir İdaresi'nde önemli pozisyonlarda bulunan kişilerin etkili olduğunu söyledi.

KANUN DEĞİŞTİRİRİZ

Sabah'ın ulaştığı ifadelere göre, A.İ., şunları anlattı: "Ali Egemen ve Mehmet Yaman'ın kurduğu Referans Yeminli Mali Müşavirlik, ilk yıldan itibaren dönemin prestijli isimlerinden aldığı referanslarla Konya'da 80'in üzerinde firmayla sözleşme yaptı. Hatta 'Gerekirse tebliğ çıkartırırız, kanun değiştiririz' diyerek iş dünyasını tehdit bile etti."

CEZALARI İPTAL ETTİLER


Bu kişilerin ilişkileri sayesinde müşterilerinin cezalarını bir şekilde iptal ettirdiğini anlatan A.İ., cezası iptal ettirilen şahısların himmete para vermeye ikna edildiğini anlattı. A.İ., iddialarını şöyle sürdürdü: "Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası'na kayıtlı 2 bin civarı müşavirlik firması var. Ancak en yüksek ciroyu bu şirket yapıyor. Örgüt, 'Her meslek dalında bir dernek kurulacak' talimatıyla muhasebeci, bankacı ve finans elemanlarını KOMFED isimli dernekte bir araya topladı."