Işın Karaca: "Yiyorsa Ajda Pekkan’a yaşlı desinler!"

Sosyal medya hesabından yaptığı anormal tıklanma oranlarıyla ilgili açıklamaları sonrasında dikkatleri üzerine çeken Işın Karaca'dan ilginç açıklamalar...

Işın Karaca: "Yiyorsa Ajda Pekkan’a yaşlı desinler!"
Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajı...

– 2016'nın son günlerinde yaptığınız evlilikle başlayalım sohbete. Evlilik nasıl gidiyor?


2016 yılının son gelini ben oldum. 20 yıllık arkadaşımla evlendim ve Allah nazarlardan saklasın, çok iyi gidiyor. İnşallah Allah nasip eder de hiç ayrılmayız.

“20 yıllık arkadaşız” dediniz. Daha önce aranızda hiçbir yakınlaşma olmamış mıydı?

20 sene önce, “Acaba çıksak mı?” dedik fakat o zaman o kadar çapkın ki. Genç, yakışıklı adam, Antonio Banderas gibi geziyor beline kadar saçlarla. “Bu bir pişsin, ilerlemiş halini alayım. Ben bu kadar çapkın bir adamla uğraşamam” dedim. Adam çapkınlıktan arınmış halde geldi.

– Düğününüz çok konuşuldu…

Aslında düğün yapmaya hiç niyetimiz yoktu ama Demet Akalın “Birbirinizi bu kadar seviyorsunuz; bu aşk bir düğünü hak ediyor” dedi. Heyecanla 20 günde bütün düğün organizasyonunu hazırladık.

– Aşk sizin için ne ifade ediyor?

Uzun zaman önce yitirdiğim ama eşim Tuğrul'la tekrar bulduğum aşk, aslında benim içimde barınan ve insanlara yeniden güvenebilmemle ortaya çıktığına inandığım kıymetli bir duygu.

– Kızınız Mia'nin üzerine titriyorsunuz. O bu evliliğe nasıl yaklaştı?

Eşim Tuğrul (Odabaş), Mia'nın sevgisini ve güvenini kazanmak için üç sene çok büyük savaş verdi. Çünkü Mia çok karakterli, akıllı, hemen yelkenleri suya indirmeyen bir kız. Tuğrul onun bu savaşçı haline bayılıyor. Birbirlerine olan sevgilerine o kadar imrenerek bakıyorum ki.

– Mia babası Sedat Doğan'la görüşüyor mu?

Görüşmüyor çünkü babası kayıp. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Mia, babasından darbe almış bir kız çocuğu. Bazen çok enteresan bir şey oluyor ve Mia diyor ki: “Ben çok şanslıyım, iki tane babam var. Ama bir tanesi hep benim yanımda.” Onun bu kadar akıllı olması beni rahatsız ediyor. Hangi yaş olursa olsun, bir kadının erkek tarafından ilk terk edilişi kadının hayatını etkiliyor.

– Oğlunuz Erdağ ile ilişkiniz nasıl?

Erdağ 22 yaşında ve psikoloji okuyor. “Bu kadar deliye bir doktor lazım anne” dedi. Hem okuyor hem çalışıyor. Benden hiç para istemiyor. Şanslıyım böyle bir oğlum olduğu için.

Bu camiada 25 yıllık emeğim var

– Sosyal medya hesabınızdan, internet üzerinden yayınlanan videoların tıklama oranlarıyla ilgili sert ifadeler kullandınız…

Gece yatıyorum, benimle aynı anda çıkmış şarkıya bir bakıyorum 30 tık almış. Sabah kalkıyorum, şarkının tıkı 450 bin olmuş. En sonunda “80 milyon olan bir ülkede nasıl oluyor da 200 milyon tık alıp Lady Gaga ile yarışıyorsun sen?” dedim. Bu bir bilişim suçu değil; bu nedenle de herkes istediğini yapıyor. Fakat 25 yıllık emeğim var benim bu camiada. Ben konuşmayacağım da kim konuşacak. Çünkü bu yapılan aslında bir bilişim suçu olmalı. Şimdi bu emek hırsızlığı değil mi?

– Bu sorunun çözümü sizce nasıl olmalı?

Bu ülkede üç-beş büyük sanatçı kendileri için müzik yapacaklar ve gösterdiğim cesareti gösterecekler. Soner Sarıkabadayı bu açıdan bir ilktir. Kendi firmasını, Youtube kanalını kurdu ve her şeyi oradan yürütüyor. Şimdi ben de aynısını yapıyorum. Üç-beş kişi daha bunu yapsa kurumsal babalar da gerçekleri anlayacak.

Yeni isimlere kapı açıyoruz

– Kardeşiniz Akın'la birlikte bir müzik şirketi kurdunuz. Biraz da bundan bahseder misiniz?

Kurumsal, kartelleşmiş şirketlerden sanatçılar ayrılıyor. Bu yüzden ben de patron olmaya karar verdim ve bütün müzik şirketlerinden ayrıldım. Kardeşimle Akış Production'u kurduk ve stüdyomuzu açtık. İyi müzik yapalım, yeni isimlere kapı açalım istiyoruz çünkü çok zorlanıyorlar.
Sezen Aksu'nun müziği boşladığına inanıyorum

– Türkiye'de şarkıcı olmanın ne gibi zorlukları var?

Emek vererek bir yere gelmek gerekiyor. İyi şarkı söylüyorsun diye şarkıcı olabilirsin diye bir kaide yok. Dilerdim ki Sezen Aksu bir okul açsın. Dokuz yıl Sezen Aksu'dan aldığım eğitimi hiçbir şeye değişmem.

– Peki Sezen Aksu sizin için ne ifade ediyor?

Bu aralar müziği boşladığına inanıyorum. Bir an önce herkese şarkı verip kalitesizliği ortadan kaldırması gerektiğine inanıyorum Tanıdığım en büyük yangın yürek. Mesleğe başlarken ve her zaman idolüm Sezen Aksu. Dünyaya bakınca da Adele…
Kimseye savaş açmadım

– Demet Akalın ve size yaşlı denmesi konusunda neler söyleyeceksiniz?

Çok gülüyorum. Neremiz yaşlı? Ajda Pekkan gibi bir örnek var benim önümde. Önce yiyorsa Ajda Pekkan'a yaşlı desinler. Hepimizin idolünün o olması gerekiyor. Kadın hâlâ 10 yıllık çalışma planı çıkarıyor. Müziğin yaşı mı var?

– O halde emek hırsızlığına savaş açtığınızı söyleyebilir miyiz?

Savaş açmadım, sadece farkındalık yaratmaya çalışıyorum.

– Müzik sektörünün bugününü nasıl tanımlıyorsunuz?

Ülkemizde yaşanan korkunç olaylar yüzünden sanatın her dalı çok ağır darbeler gördü. Sektör ise üç-beş kişinin elinde. Patlamış mısır gibi her gün yeni Elinde olsa beni canlı canlı gömecek 10 isim sayayım sana.

Kendimi Irene Cara'nın kız kardeşi zannediyordum

– Bu müzik aşkı nereden geliyor?

Benim şarkıcı olmama sebep ‘Fame' (Şöhret) adlı dizidir. O dizi yüzünden kendimi uzun yıllar Irene Cara'nın kız kardeşi zannediyordum. Ve uzun süre annemi suçlayarak “Siz beni ABD'den çaldınız” diyerek yaşadım. O kadının benden çektiğini kimse çekmedi. Fakat ben üç yaşında da sehpaya çıkıp, eve gelenlerden para alıp şarkı söylüyor muşum.

Büyümek için küçülmek lazım

– Yeni projeleriniz var mı?

Tüp mide ameliyatımı anlattığım ‘Büyümek İçin Küçülmek Lazım' kitabımı yazıyorum. Diğer taraftan da ‘Mia ve Annesi' diye bir kitap çıkarıyorum. Ayrıca Demet Akalın'la da yaza bir şarkı yapacağız.

– Ameliyat sonrasında formunuzu nasıl koruyorsunuz?

110 kiloyken ameliyat oldum. Üç sene geçti ameliyatımın üzerinden. Haftada beş gün spor yapıyorum.

– Hayatınızdaki bir başka değişiklik de evinizi taşımak oldu sanırım.

Kilyos'tan Caddebostan'a taşındık. Evliya Çelebi'nin ruhu var bende. O evde kötü bir şey yaşıyorsam taşınıyorum. Bir yılda dört kere taşındım. Demet Akbağ'ın şaka programının da bu taşınmada etkisi büyük…

Bu dünyayı aşk ve sevgi kurtaracak

– Bir dönem vokalistliğinizi yapan Sefa Cheshmberah ile düet yaptığınız ‘Sevmekten Anladığım' adlı şarkı 1 milyon 216 bin kez tıklanmış. Bu tarz projeleri nasıl bakıyorsunuz?

Oh, ne mutlu bize! 235 dolar kazandım. İlk yatırımım Sefa… Önümüzdeki ay başına kadar yedi-sekiz milyona gelir bu tık. Sefa çok şanssız bir dönemde mücadele ediyor şarkı söylemek için. Fakat şarkı çok güzel, gerçek aşkı anlatıyor. Dünyayı da aşk ve sevgi kurtaracak…
Konular Röportaj