İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 'çok uluslu' terör!..

Türkiye, Rusya ve İsrail ile “normalleşme” adımı attıktan bir gün sonra İstanbul, alçakça terör saldırılarına hedef oldu. Türkiye, Rusya ve İsrail ile “normalleşme” adımı attıktan bir gün sonra İstanbul, alçakça terör saldırılarına hedef oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 'çok uluslu' terör!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye’nin Rusya ve İsrail’le normalleşme sürecine girdiği gün hainler İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nı kana buladı. 3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerlerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin son dakika gelişmelerle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı.

FARKEDİLİNCE SALDIRDILAR

Şüpheli, 2 arkadaşı ile çıkış terminalinde bir araya gelince polisler müdahaleye hazırlandı. Ancak durumu farkeden teröristler yanlarında bulunan kalaşnikoflarla önce polislere ardından da sivillere kurşun yağdırdı. Polisler de hainlere karışılık verdi. Bir canlı bombanın polis tarafından vurulduktan sonra kendini patlattığı iddia edildi.

Teröristlerden biri, terminalin gelen yolcu bölümüne, diğeri ise giden yolcu bölümünde üzerindeki bombayı patlattı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Diğer terörist ise CIP salonu girişinde kendini infilak ettirdi. Patlamaların ardından havalimanında tam bir can pazarı yaşandı. Ölü ve yaralılar patlamadan 5 dakika sonra olay yerine 50'ye yakın ambulansla en yakın hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bütün uçuşlar durduruldu. Ayrıca gelen uçaklar da ya havada bekletildi ya da başka havalimanlarına yönlendirildi. Araç ve yaya giriş-çıkışları kapatıldı. Bölgeye çok sayıda polis özel harekat polisi sevk edildi.

İLK AÇIKLAMA VALİ'DEN

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek açıklama yaptı. Vasip Şahin şunları kaydetti: "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında bulundu. Yaralılar hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır."

"Yaptıranları lanetliyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter adresinden İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Bozdağ, “İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Girişinde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını, saldırıyı yapanları/yaptıranları lanetliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi, terör sona erene kadar etkin ve kararlı bir biçimde devam edecektir" ifadelerini kullandı.