'İstanbul Kırmızısı'nın galasına Tuba damga vurdu

Yönetmen Ferzan Özpetek’in aynı adlı kitabından sinemaya uyarladığı “İstanbul Kırmızısı”, bugün vizyona giriyor.

'İstanbul Kırmızısı'nın galasına Tuba damga vurdu
Hürriyet'ten Behlül Aydın'ın haberine göre yönetmen Ferzan Özpetek’in aynı adlı kitabından sinemaya uyarladığı “İstanbul Kırmızısı”, bugün vizyona giriyor. Filmin galası ise önceki akşam Uniq İstanbul’da yapıldı. Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler ve Mehmet Günsür’ün başrolleri paylaştığı filmin ilk gösterimine ilgi büyük oldu.

Film ekibi, gösterim öncesi soruları yanıtladı. Ferzan Özpetek, “Çok heyecanlı, aynı zamanda çok mutluyum. Ekip harika. Hiçbirini ikna etmekte zorlanmadım. Uzun süreli bir hazırlık sonrası filmimizi çektik. Son iki yıldır yaşadığımız olaylardan dolayı çekilmesi, tamamlanması hep ileri tarihe atıldı. Ama biz Türkler biraz inatçıyız. Sonunda yaptık filmi” dedi.

KUAFÖRÜ FERZAN BEY İSTEDİ

“İstanbul Kırmızısı”nın Neval’i Tuba Büyüküstün, “Ben de filmi hiç görmedim. Sizlerle birlikte ilk kez izleyeceğim” dedi.

Ünlü oyuncu, çekimler sürerken saç kesimi için İtalya’dan özel kuaför getirtilmesiyle ilgili haberler içinse şöyle dedi: “O Ferzan Bey’in isteğiydi. Çok güvendiği için getirdi.” Bunun üzerine söze giren usta yönetmen de “Saç dizaynını çok iyi yapan bir arkadaşımızı getirdik. Benim böyle bir takıntım var. Olay oldu” diye konuştu.

Filmde Deniz karakterine hayat veren Nejat İşler’in dilinde de kuaför olayı vardı. Oyuncu, “Fransa’dan diş hekimi de gelecek” diyerek ekip arkadaşlarını güldürdü.

20 YIL SONRA YİNE BİR ARADA

Ferzan Özpetek’in 20 yıl önce İstanbul’da çektiği ilk film olan “Hamam”da da başrolü üstlenen Mehmet Günsür ise “20 yıldan sonra Ferzan’la çalışmak harikaydı. Üstelik ilkiyle aynı ayda çekimlere başladık. Biz de aynıyız, sadece biraz büyümüşüz” dedi.

'İstanbul Kırmızısı'nın galasına Tuba damga vurdu