İstanbul Valisi: "Dilenenler Suriyeli değil"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da yaşayan Suriyeliler ile ilgili ciddi bir sorun olmadığını söylerken, dilencilik yapanların Suriyeli olmadığı söyledi.

İstanbul Valisi: "Dilenenler Suriyeli değil"
Hürriyet'te yer alan habere göre TGRT Haber yayınına katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte yaşayan Suriyelilerle ilgili açıklama yaptı.

"Dilenenler kendi vatandaşlarımız"

İstanbul'daki Suriyelilerin sorunlarından bahseden Vasip Şahin, "Türkiye genelinde Suriyeliler, 3 milyon kadar. İstanbul'da ise bu rakam, kayıtlı olarak 600 bin civarında. İstanbul'da yeme, içme, eğitim, barınma ve emniyet hakları azami derecede karşılanıyor. Fakire, yolda kalmışa, ihtiyaç halinde olana, zayıf düşmüşe her zaman kucak açmış bir devletimiz var; bugün de o hasletler ile varlığını sürdürüyor. İstanbul'da Suriyeliler ile ilgili ciddi sorunlar yok. Sokaklardaki dilencilerin çoğu, sığınmacılar değil; aslında kendi vatandaşımız olduğunu sonradan gördük. Sokaklarda insanı rahatsız eden, kötü görüntüler oluşturan, suça karışanların mültecilerin sayısı, en fazla 10 bindir. Oysa İstanbul'da 600 bin sığınmacı yaşıyor. Dolayısıyla, başkalarının yaptıkları kötülüklerden Suriyeliler hakkında kanaat oluşturmayalım. Biz devlet olarak onlara kucak açtık, onlar da bu güzellikler içinde yaşıyor" açıklamasında bulundu.