İSTANBUL’DA KAR SEFERBERLİĞİ!..

Kar yağışı İstanbul’u esir aldı. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye düştüğü şehirde fırtına yüzünden bazı deniz otobüsü seferleri yapılamazken, belediyeye bağlı 4 bin kişilik ekip yollarda buzlanmaya karşı alarma geçti..

İSTANBUL’DA KAR SEFERBERLİĞİ!..

Kara kışın hüküm sürdüğü İstanbul’da cumartesi gününden beri etkili olan kar yağışı dün de aralıklarla devam etti. Kentte en yüksek sıcaklık 2 derece, en düşük sıcaklık ise eksi 4 derece olarak kaydedilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 3 bin 475 personel ve

770 araç ile ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştı. Gece 22.00-07.00 arası yollara 4 bin 120 ton tuz, 61 ton solüsyon buzlanma çalışmaları için kullanılırken İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) bazı seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden, zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ve 3 metreyi aşan dalgalar yüzünden dün boğazlardan geçme imkanı bulamayan yerli ve yabancı bandıralı 31 şilep ve tanker, Şarköy sahillerine sığındı.

HAVA CUMA GÜNÜ ISINIYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde perşembe gününe kadar etkisini hissettirecek olan soğuk hava, cuma günü İstanbul’u terk edecek. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım da çarşamba günü Türkiye sahil şeridinde hava sıcaklığının büyük ölçüde düşeceği haberlerinin doğru olmadığını ifade ederek, Doğu Anadolu bölgesi haricinde aşırı soğukların sahil bölgelerinde görülmeyeceğini, hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren artacağını belirtti.

Daha da soğuyacak

Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının ülke genelinde 4 ile 6 derece azalacağını öngörürken, Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile kuzey iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olaylarının beklendiği konusunda vatandaşları uyardı.

‘Kar sınavı’ndan AKOM sınıfı geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) çalışmaları sayesinde İstanbul kara yenilmedi. İstanbullular, ana arterler ve büyük caddelerde herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 770 aracın 4 bin 650 kilometrelik yol ağında aralıksız çalıştığını söyledi. Yollara 23 ton tuz  ve 220 ton solüsyon attıklarını ifade eden Topbaş, ‘’Yerleştirdiğimiz 25 sensör, 3 saat öncesinden bir yerde buzlanma olacaksa bizi ikaz ediyor” dedi. Topbaş, Perşembe’ye kadar da buzlanmanın süreceğini söyledi.

Eksi 10 derecede mahsur kaldı ikizlerini doğurdu

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü Karaman Ermenek’te doğum için Konya’ya giden 7.5 buçuk hamile Hatice Keskin’in içinde bulunduğu otomobil kar ve tipi yüzünden yolda kaldı. Keskin, eşi ve yakınları araçta 2 saat mahsur kalırken karayolları ve sağlık ekiplerinin çalışmasının ardından aile donmaktan son anda kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Keskin ikiz bebek dünyaya getirdi. • İHA

Nehir ve deniz bile dondu

Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken ilginç manzaralara yol açtı. Hava sıcaklığının eksi 10 derece olarak ölçüldüğü Edirne’de, Tunca Nehri’nin bazı kısımları dondu. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, balıkçı teknelerinin bağladığı İç Liman’da denizin üzerinde buz parçaları oluştu. 

Evsizlere sıcak odalarda uyku

Dondurucu soğukların vurduğu İstanbul’da evsizlere yardım eli devletten geldi. Sokakta yaşayan 419 kimsesiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından otellere yerleştirildi. Muş’ta 16 araçlık konvoyun içinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 65 kişi ise 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. 

Atatürk Havaalanı apronunda feci kaza

İstanbul’daki Atatürk Havalanı, önceki gün bir kişinin öldüğü bir kazaya tanık oldu. Bangkok seferini yapmaya hazırlanan THY’nin TK 60 sefer sayılı yolcu uçağına buzlanmaya karşı icing işlemi yapan araca uçağın kanadı çarptı. Yere yuvarlanan operatör Güven Alkan, üzerine icing aracı düşmesiyle yaşamını yitirirken araç sürücüsü yaralandı, THY olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Star gazetesi