İstanbul'da akıl almaz 'alıkoyma' rezaleti!..

İstanbul Üsküdar’dan kardeşleriyle birlikte dolmuşa binen genç kız, şoförün kendisini alıkoymak istediğini iddia etti. Telefonuyla çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşıp polise gitti.

İstanbul'da akıl almaz 'alıkoyma' rezaleti!..
Habertürk'ten Ferhat Erdoğan'ın haberine göre İstanbul Üsküdar’da yaşayan A.E. adlı genç kız, önceki gün 21.00 sıralarında evine gitmek için bindiği dolmuşta zorla alıkonulmak istendiğini iddia etti.

Şikâyetçi olan genç kız, o anları videoya çekip sosyal medyadan duyurdu. Polise giden genç kız, çektiği videoyu da teslim etti. A.E., o anları şöyle anlattı:

“21.00 sıralarında Kadıköy-Bağlarbaşı- Üsküdar hattında çalışan sarı dolmuşa iki ablamla bindik. Dolmuşçu, inecek yolcu olup olmadığını sormadan güzergâh dışına çıkıtı. Nereye gideceğini sorduğumuzda aracı geri geri sürerek duraktan önce kapıları açmayacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaya hakkı olmadığını söyleyince de istediğimiz yere şikâyet edebileceğimizi söyledi. İnmek istediğimiz yere geldiğinde kapıyı açmadı. Tartışma başlayınca camdan bağırdım, şoför de ‘Bağır bağır biraz daha bağır’ dedi. ‘İmdat’ sesini duyup dolmuşun etrafını saran insanlara rağmen kapıyı açmamakta ısrar etti. Kalabalığın artması üzerine açmak zorunda kaldı. Biz inince hızla olay yerinden kaçtı.”

‘YASA İÇİN ÖNEMLİ’


Cep telefonundan o anları kaydettiğini ve daha sonra bunu sosyal medyada yayınladığını ifade eden A.E. “Şoförün olayı bu noktaya taşıyacağını tahmin edemedim. Kayda girdiğimde olay çığırından çıkmıştı. Çünkü pek çok kadının, maruz kaldığı şeyi ispatlayamadığı için hakkını koruyamadığı onlarca olay takip ettim. Olay hukuki boyuta taşındı. Bunun için çabaladım çünkü bu olay ve emsalleri Özgecan yasasının ivedilikle çıkarılması için çok önemli’’ diye konuştu.