İstanbul'da rehine krizi kâbusu!..

İstanbul Kartal'da bıçakla rehin alınan 10 yaşındaki çocuk, özel harekat polislerinin operasyonu sonucunda kurtarılırken, çocuğu rehin alan 23 yaşındaki Emre T., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul'da rehine krizi kâbusu!..
ÇOCUĞU REHİN ALARAK EVİNE GÖTÜRDÜ

Hürriyet'te yer alan habere göre olay, dün saat 19.30 sıralarında Kartal Topselvi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu ve yaralama suçlarından sabıkası bulunan 23 yaşındaki Emre T., 10 yaşındaki Mahmut Akgün’ü bıçakla rehin alarak evine götürdü. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2.5 SAAT İKNA EDİLEMEDİ

Daha sonra oley yerine çağrılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Müzakere Masasında görevli uzman polisler, Emre T’yi uzun süre dil dökerek ikna etmeye çalıştı.

Yaklaşık 2,5 saat süren ikna etme çalışmaları sonuç vermeyince, olay yerine Özel Harekat polisleri sevk edildi. Polisler, düzenledikleri operasyonla Emre T.’yi vurarak etkisiz hale getirdi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Yaşanan gerginlik üzerine ikinci bir ambulans binanın kapısına yanaştırılarak zanlı çıkartıldı. Zanlının çıkartılması sırasında da çevredekiler ve çocuğun yakınları zanlıya saldırmaya çalıştı. Arbede yaşanması üzerine polis bir kez daha havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Yaralı saldırganda hastaneye sevk edildi.

KALDIRILDIĞI HASTANEDE ÖLDÜ

Olayda ağır yaralanan Emre T. ambulansla kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Emre T.'nin cenazesi, hastanenin morguna kaldırıldı.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN DURUMU DA CİDDİ

Öte yandan, vücudunun kalbe yakın bölgesinde bıçak yarası olan rehine çocuk da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi. Küçük M.A.’nın ameliyatının başarılı geçtiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Bu arada, uyuşturucu ve yaralama suçlarından sabıkası bulunduğu belirtilen 23 yaşındaki Emre T.’nin, küçük çocuğu bıçakla rehin aldıktan sonra, 6 katlı apartmanın 3. katındaki kendi dairesine götürdüğü, operasyonun da buraya düzenlendiği bildirildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri dairedeki araştırmalarını sürdürürken, pencereye isabet etmiş mermi izi dikkat çekti.