İstanbul'da yarın okullar tatil

İstanbul'da kar yağışı yoğun şekilde devam ediyor. Veli ve öğrencilerin 'Yarın (10 Ocak Salı) İstanbul'da okullar tatil mi?' sorusu yanıtını buldu. Açıklamayı İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptı. Yarın İstanbul'da okullar tatil.

İstanbul'da yarın okullar tatil
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul'da devam eden yoğun kar yağışının ardından tüm öğrenciler 'İstanbul'da yarın(10 Ocak Salı) okullar tatil mi?' sorusunun yanıtını merak ediyordu. Açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin'den geldi. İstanbul'da yarın da okullar tatil edildi.

Vali Vasip Şahin kar yağışı nedeniyle kentte bugün kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 15.30'a çekildiğini açıkladı. Vali Şahin'in öğleden sonra veya akşam saatlerinde İstanbul'da kar tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını açıklaması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN KAR UYARISI

İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

EK ÖRTÜ OLUŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara; rüzgarın 10.01.2017 (Salı) yarın ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

ÇANAKKALE'DE SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL

Çanakkale’de tüm okullar salı günü tatil edildi. Çanakkale Valiliği'nden yapılan duyuruda, “Olumsuz hava şartları (kar-buzlanma) nedeniyle merkez, Çan, Lapseki, Ezine, Eceabat, Biga, Yenice, Bayramiç, Ayvacık, Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel-resmi okullar ve kurumlar, 10.01.2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.

TOKAT'TA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat il merkezi ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda kar tatili bir gün daha uzatıldı. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini söyledi. İl genelinde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar tatili bir gün süre ile uzatılırken, Tokat Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

BALIKESİR (BANDIRMA VE GÖNEN)

Balıkesir'in Bandırma ve Gönen İlçelerinde, 10 Ocak Salı günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edildi. Marmara bölgesinde etkili olan kar ve tipi Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçelerinde, anaokulu, ilk, orta ve liselerde okulların bir gün tatil olmasına neden oldu. Bu iki ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

YALOVA'DA SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu. Valilik açıklamasında, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.