İşte 2011- 2012 özel okul ücretleri

Otomobil fiyatına anaokulu!.. İşte 2011- 2012 özel okul ücretleri... İşte haberin detayı!..

İşte 2011- 2012 özel okul ücretleri

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun olarak özel okulların bazıları önümüzdeki yılın öğrenimücretlerini ilan etmeye başladı. Özel okulların ilan edilen ücretlerinde uzun bir aradan sonra ilk kez bu yıl enflasyon oranına dikkat edilmediği görüldü.

Özel okullar bu yıl Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son enflasyon oranı olan 3.99’u dikkate almadı. Özel okullar enflasyon oranını ortalama 3’e katlayarak yüzde 5 ile 12 arasında zamyaptı. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetimi bu yıl ilk kez zamoranlarının enflasyonu aşmaması yönünde karar almayınca, okullar da kendileri inisiyatif kullandı. TED Ankara Koleji’nde anasınıfı öğrenim ücreti 3 bin TL zamla 35 bin TL’ye kadar çıktı.

“İÇİM YANIYOR AMA KONUŞMAM YASAK”

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Cem Gülan, zamlarla ilgili şunları söyledi: “Başkanlığımda ve başkanlığımdan önceki dönemlerde hep ‘veliler memnun olsun’ diye çaba harcadım. Ücretlere, velilerin lehine olması içinmüdahale ediyorduk. Rekabet Kurulu’nca, Türkiye Özel Okullar Birliği sanki ücretleremüdahale ediyormuş gibi bir hava yaratıldı. Bu yıl kesin kararlıyım, ücretlerle ilgili tek kelime söylemeyeceğim. Velilerden şikâyetçi olanlar da derdini Rekabet Kurulu’na anlatsın. Biz yıllardır okul ücretlerinin enflasyonu geçmemesi için mücadele ettik. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda artık tek kelime söyleyemem. ‘Okullara lütfen ücretlerinizi fazla artırmayın, enflasyonu geçmeyin’ dememe Rekabet Kurulu üstelik de adi bir suç işlemişiz gibi okullarımızı basarakmüdahale etti. Rekabet Kurulu aldığı kararla ‘Artık bu konularda konuşma’ dedi. Ben de konuşmuyorum. İçim yanıyor ama konuşmayacağım. Konuşmamı kurul yasakladı.

Mağdur veliler, artık gelip şikâyetlerini bana söylemesin. Şikâyetlerini milli eğitimmüdürlüklerine, Rekabet Kurulu’na yapsınlar. Özel okullar da isteyen istediği zammı yapar. Veli ne yapar bilmiyorum.”