İşte Balyoz CD'lerindeki gerçek!..

Balyoz’daki delillerden 11 ve 17 numaralı CD’lerle ilgili bilirkişi raporunda CD üzerindeki yazıların Süha Tanyeri’ye ait olmadığı, bir cihazla yazıldığı belirtildi.

İşte Balyoz CD'lerindeki gerçek!..
Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre Balyoz davasının delilleri arasında yer alan 11 ve 17 numaralı CD ile ilgili bilirkişi raporu dosyaya girdi. Raporda, CD’ler üzerindeki ‘Or.K-na’ ve ‘K-özel’ yazılarının iddia edildiği gibi emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’ye ait olmadığı, cihaz ile yazıldığı ifade edildi. Ancak CD üzerindeki imzaların elle yazıldığı da belirtildi.

Balyoz davasının Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yeniden yargılamasına bilirkişi raporu geldi. Rapor, davanın delilleri arasında yer alan ve üzerindeki yazıların emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’ye ait olduğu iddia edilen iki adet CD ile ilgili. Mahkemenin talebi üzerine “Dava dosyasındaki 11 ve 17 numaralı 2 adet CD üzerindeki yazıların başka bir yerden kopyalanıp alet yardımıyla aktarılıp aktarılmadığının tespiti” istendi. Prof. Dr. Salih Cengiz tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda bu sorunun cevabı verildi.  

4 adet nokta vurgusu

Kızılötesi ışını kullanılarak baskı izi incelemesi yapıldığı anlatılan raporda, CD zemininin sert olmasından dolayı herhangi bir yazı izine rastlanılamadığı, ‘K-özel’ yazısının bulunduğu kısımda 4 adet nokta vurgusu olduğu belirtildi. Bu vurgu izlerinin “‘özel’ yazısının yazımında kullanılan kalemin 90 derecelik yani tam dik bir açıyla yazının başlangıç noktasına hızla inmesi sonucu” oluştuğu belirtilen raporda, bu tür yazıların makine ile oluşturulan yazılarda görülebileceği vurgulandı.

17 numaralı CD üzerindeki ‘özel’ yazısının incelenmesinde, birbirinden bağımsız olarak yazılan harflerin başlangıç yerlerinde tam dairesel ve koyu bir nokta görüldüğü anlatılan raporda, takip eden harflerin kalınlık ve düzeninde başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar mürekkep yoğunluğunda herhangi bir sapma görülmediği belirtildi.

CD üzerindeki 3 adet imzada ise bu mürekkep dağılım karakteristik özelliğine rastlanmadığı ifade edildi.