İşte Elif’i ezen sürücüye verilen ceza!

Liseli Elif’e çarpıp ölümüne neden olan Fatih Yalkın’a verilen 2.5 yıl hapis cezası 18 bin 200 lira para cezasına çevrildi.

İşte Elif’i ezen sürücüye verilen ceza!
Vatan'da yer alan habere göre İstanbul Sancaktepe’de köpeğini gezdiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli’ye aracıyla çarparak ölümüne neden olan Fatih Yalkın, “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan yargılandığı davada karar duruşmasına çıktı. Duruşmada bilirkişi raporu okundu. Raporda hem sanık Fatih Yalkın hem de ölen Elif Dağyeli’nin asli derecede eşdeğer kusurlu olduğu tespitine yer verildi. Duruşmada söz alan Elif Dağyeli’nin ailesinin Avukatı Gürdal Aydoğdu, bilirkişi raporunda müvekkilinin asli kusurlu sayılmasına itiraz ettiklerini belirterek, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Bilirkişi istemi

Sanığın Avukatı Mustafa Gökhan Öncül de rapora itiraz ettiklerini belirterek yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi. Hakim  talepleri reddetti. Elif Dağyeli’nin ailesinin Avukatı Gürdal Aydoğdu, sanığın hızını azaltmadan kırmızı ışıkta geçerek kazaya sebebiyet verdiğini, olaydan sonra kaçtığını belirterek en üst sınırdan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi. Sanık avukatı Mustafa Öncül de Dağyeli’nin kontrolsüz şekilde karşıdan karşıya geçtiğini öne sürerek, bu nedenle müvekkilinin tali kusurlu sayılarak karar verilmesini istedi.

3 yıldan düştü

Mahkeme, sanık Fatih Yalkın’ı, “Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Bu cezayı iyi halden 2 yıl 6 aya düşüren mahkeme, bu hapis cezasını da günlüğü 20 liradan 18 bin 200 lira para cezasına çevirdi. Sanığın para cezasını 12 eşit taksitte ödemesine hükmeden mahkeme, Yalkın’ın ehliyetine de 6 ay süreyle el konulmasına karar verdi.