İşte İsrafil Köse'nin verdiği son röportaj!

"Emret Komutanım" adlı dizide 'Cemal Çavuş' karakteri ile gönüllerde taht kuran ve 27 yılda 30'un üzerinde filmde rol alan Karadenizli oyuncu İsrafil Köse, önceki gün İstanbul Kadıköy'de geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti.

İşte İsrafil Köse'nin verdiği son röportaj!

Ünlü oyuncu İsrafil Köse motorsikletiyle evine giderken, bir taksinin aniden kapısının açılmasıyla kapıya vurdu ve yerde 30 metre sürüklendi. İsrafil Köse başındaki kaska rağmen hayata tutunamadı. Köse, verdiği son röportajda Yeni Asır'ın sorularına şu cevapları vermişti:

Onlarca film bir çok dizi ve tiyatro oyununda oynadınız mesleğin neresinde görüyorsunuz kendinizi?

Bu meslekte hedef belirlemek aslında çok zor. "Ulaşmak" desek daha doğru olur. Ben maden mühendisliği bölümünde okudum. Ama, 27 yıldır oyuncuyum ve çok iyi hocalarla yetiştim. Şöyle bir geçmişe baktığımda sevenlerim, izleyici kitlem var ama zirvede olduğumu düşünmüyorum. Dört dörtlük oldum diyemem. Sevdiğim işi layığı ile yapmaya çalışıyorum o kadar.

Hep Karadenizli karakterlerle izleyici karşısına çıkıyorsunuz, sıkılmadınız mı?

Emret Komutanım adlı dizide Cemal Çavuş karakteri çok sevildi. İnsanların zihnine Karadenizli olarak zaten kazındım. Artvin Borçkalıyım zaten. Ondan sonra da bu karakter üzerinde memleketimin tiplemelerini canlandırmaya devam ediyorum. Bundan da rahatsız değilim. İnsanlar beni böyle benimsedi. Bir keresinde dram oynadım, Karadeniz şivesi yok, sert bir karakter, oyun sonrası izleyici "Biz sana böyle alışmadık" dedi. Yani izleyicinin tercihi. Oyuncu olarak da kıstas olmamalı. Hangi karakteri canlandırırsanız canlandırın rolün hakkını vermek yeterli bence.

Siz en çok kimlere gülüyorsunuz?

Ben en çok Şener Şen'e gülüyorum. Cem Yılmaz'ı da unutmamak gerek elbette.

İzmir sevdalısı olduğunuz doğru mu?

Yıllar yılar öncesinde hayatımda bir planlama yapmıştım. İzmir ya da Antalya'ya taşınacağım diye. Tam İzmir için planlamam bitti derken 17 Ağustos depremi oldu planlar suya düştü. Ancak, burada dostlarım var artık daha sık İzmir'de olacağım.

Artiz Okulu filminde varsınız değil mi?

Olmaz mıyım, sahiplendim bu projeyi.Yeşilçam'a olan vefanın beyaz perdeye yansıması ve o ustalara saygı için bir film çekeceğiz. Murat Barutçu kardeşim bu filme büyük önem veriyor. İzmir'de çekilecek, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit başta olmak üzere bir çok şöhret olacak. Yeni oyuncu kadrosuna, Burak Kut, Ferda Anıl Yarkın gibi isimleri de dahil edeceğiz. Hem film hem galası İzmir'de olacak bekleyin.

Konular Röportaj