İşte saldırgan taksiciye verilen ceza!..

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran iki müşteriyi darp eden Barış K. adlı taksiciye 950 TL ceza kesen Taksiciler Odası, ihraç için de harekete geçti...

İşte saldırgan taksiciye verilen ceza!..
Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Bakırköy’de yaşanan ‘BiTaksi’ kavgasının ardından, darp olayının gerçekleştiği taksi durağının sahibi ile çalışanları konuştu.

Saldırganın kendileriyle bağlantısının olmadığını ileri sürün taksi durağı sahibi Yunus Çoru, olayı şöyle anlattı: “Müşteriler BiTaksi’den taksiyi çağırıyor. Olay burada patlak verdi. Uygulamalardan kaynaklı bir sorun. Barış K. bu semtin çocuğu ama durakla ilgisi yok. Arkadaşlarımızın kavgaya karışması ve müşterileri darp etmesi söz konusu değil. Hepimiz kavgayı ayırdık” Durakta çalışan taksici Kaya Isıyen ise “Olay günü burada değildim. Şoför olmadığı zaman bu arkadaşları çalıştırıyoruz. Artık durağa almayız kendisini. Sessiz sakin biri normalde” diye konuştu.

'İHRAÇ ETTİK'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ise Barış K.’yı uygulamadan ihraç ettiklerini açıkladı.

Benzer olayın tekrar yaşanmamasına yönelik denetim mekanizması olmadığını söyleyen İTEO Başkanı Yahya Uğur, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne şikâyetle birlikte taksi sahibine 700 TL ceza verileceğini kaydetti. Uğur, İBB’nin de benzer olaylara 250 TL ceza verdiğini, toplam cezanın 950 TL olacağını belirtti.

Taksiciler Esnaf Odası Genel Sekreteri Hüseyin Aslan ise belediyenin taksi ruhsatını alabileceğini dile getirerek, “Disiplin kurulunca para cezası verilir. Ceza Kanunu’na göre yargılama da devam eder. Araç sahibiyle alakalı İstanbul Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği bünyesindeki disiplin kuruluna yazıyoruz. Kurul toplanıp karar veriyor” dedi.

İŞTE O ANLAR (VİDEO)

Barış K., kendisini şöyle savundu: “Aynadan hanımefendinin saçlarının kırmızı olduğunu görünce geçen haftaki bayan olduğunu anladım. Yanında kavga ettiğim adam vardı. ‘Beni tanıdınız mı?’ dedim. ‘Tanımadık’ dedi. ‘Geçen hafta benim için haksız yere kötü yorumlar yazdınız. Vicdanınız rahat mı?’ diye sordum. Bana, ‘Elimdeki şarap şişesini şimdi sana vurucam’ dedi. Kadın arabadam atlamak istedi. En son rahmetli anneme küfür edince istem dışı 4 tane yumruk attım.”

"HATALIYIZ BİR DAHA ÇALIŞTIRMAYIZ"

BiTaksi kurucusu Nazım Salur, hatalı olduklarını belirterek, olayla ilgili şunları söyledi:

“Şirketimizin hatası, müşterinin olumsuz yorumuna rağmen geri dönülmemiş. Yoksa o taksici açığa alınmış olacaktı. Bu güvenlik açığını giderecek değişiklikleri yaptık. Saldırıya uğrayan O.D.’nin zararını karşıladık. O.D. hukuki süreç başlatacak. Avukatlarımız kendilerine yardımcı olacak. Barış K. markamıza zarar verdi. Tazminat davası açabiliriz.”