İstifa etmedi, cezayı yedi!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta ile mevctu Başkan Yıldırım Demirören'in aralarının Usta'nın yaptığı, "Onlar için şike kapanmış olabilir ama benim için asla kapanmadı" açıklamasından sonra aldığı öğrenildi.

İstifa etmedi, cezayı yedi!
Takvim'den Yunus Emre Sel'in haberine göre Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun TFF Başkan Vekili İbrahim Usta'ya Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla ilgili olarak 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası vermesinin yankıları devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinden kısa bir süre sonra Trabzon'da basın toplantısı düzenleyen ve şike süreciyle ilgili olarak, "O dosya kapanmadı. Olayın süreci şu anda FIFA'da itiraz halindedir. Bunun peşinden CAS vardır. Oradan gelecek olan karar aynen uygulanacaktır. Onlar için şike kapanmış olabilirim ama benim için kapanmadı. Trabzonspor'un hakkını aramaya devam edeceğiz" açıklaması yapan Başkanvekili İbrahim Usta ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in aralarının burada bozulduğu öğrenildi.

TFF YÖNETİCİSİ İBRAHİM USTA'YI İSTİFAYA DAVET ETTİ

Trabzon'da oynanan Galatasaray maçının ardından İbrahim Usta'nın hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimini eleştirmesi ile daha da artan gerilim, Gaziantepspor maçının ardından ise patladı. Maçın ardından yaşananlarla ilgili olarak İbrahim Usta'yı arayan, bir TFF yöneticisi, "Ya istifa et ya da sana 1. 5 yıl ceza keseceğiz" dedi.

Kendisine yönelik istifa et baskısına tepki gösteren ve görevine devam edeceğini net bir şekilde kendisini arayan üst düzey TFF yöneticisine ileten İbrahim Usta'nın, birçok hukukçudan görüş aldığı ve PFDK'nın kendisine ceza veremeyeceği yönünde kanaate vardığı belirtildi.

Tahkim Kurulu'na savunma yapmayacak olan İbrahim Usta'nın düzenleyeceği basın toplantısında TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ağır şekilde yüklenmesi bekleniyor. 
Konular Spor Haberleri