İstihdamda 2 önemli adım

Emekli olup iş kurmak isteyenlere İŞKUR girişimcilik eğitimi verecek. Toplum yararına işlerde 35 yaş üstü işsizlere öncelik verilecek. 1 yıldan fazla işsiz kalan 35 yaş üstü kişileri işe alanlara özel teşvikler sağlanacak.

İstihdamda 2 önemli adım
Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre Hükümet, istihdam ve yeni iş fırsatları için bütün olanakları seferber ederken; 35 yaş üstü işsizlere istihdamda öncelik, emeklilere de girişimcilik desteği verilecek. Kamuda yol bakımı, ağaç dikimi, okul temizliği gibi toplum yararına işlerde çalıştırılan dezavantajlı kesimler özel sektöre de yönlendirilecek.

Buna göre, 1 yıldan fazla işsiz kalan, 35 yaş üstü kişilere istihdam yaratan patronlara özel teşvikler verilecek. Bu gruptan işe eleman alan işletmelerin vergi, prim yükü aşağı çekilecek. Milyonlarca gence iş kapısı açan İŞKUR, emekli olduktan sonra iş kurmak isteyenlere de girişimcilik desteği sunacak.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplum yararına işlerde 35 yaş üstü başvuranlara öncelik verdiklerini belirterek, "Bu yaş grubunun programdan yararlanmalarını kolaylaştırıyoruz" dedi.

Emeklilerin de girişimcilik eğitim programlarına katıldığını belirten Müezzinoğlu, "Girişimcilik kurslarına herkes katılabiliyor" diye konuştu.