İtalyan Büyükelçi'ye yüz kızartıcı suçlama

İtalya’nın Aşkabat Büyükelçisi Daniele Bosio tatil için gittiği Filipinler’de yaşları altı ila 11 arasında değişen üç çocukla yakalandıktan sonra pedofili suçundan tutuklandı.

İtalyan Büyükelçi'ye yüz kızartıcı suçlama

Diplomatik dokunulmazlığını kullanmak isteyen 46 yaşındaki büyükelçi için İtalyan Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Başkent Manila yakınlarındaki  “Splash Island Laguna Resort” tatil köyünde bir Avustralyalı turist tarafından ihbar edilen Büyükelçi Bosio, çocukları nereden bulduğu ve tatil köyündeki rezidansına nasıl getirdiği ile ilgili konuşmazken, “Ben sadece onları alıp lunaparka götürüp eğlendirmek istedim. Asla sübyancı değilim. Yemin ederim o çocuklara tecavüz veya tacizde bulunmadım” dedi.

Konuyla ilgili İtalyan Dışişleri Bakanlığı soruşturma açarken; olayın şeffaflıkla ortaya çıkarılması için uğraş verileceğini Manila hükümetine bildirdi ve Filipinli yetkililerden ayrıntılı bilgi istedi. İtalyan Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Bosio'nun çocukları koruyan bir yasayı ihlal etmekle suçlandığını duyurdu.

Bosio mahkeme kararına kadar açığa alındı.  

Filipinler'de 1992'de kabul edilen yasa, çocukların işçi olarak kullanılmasından çocuk pornografisine kadar son derece geniş kapsama sahip. Filipinler'de çocuk ticareti yapanlara 20 yıl hapis cezası ve 22 bin dolara varan para cezası veriliyor.

REHA ERUS / HÜRRİYET