İzmir Karşıyaka'da dehşet veren kaza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevresinde hiçbir önlem olmaksızın sefer yapan Karşıyaka Tramvayı can aldı. Atakent’te karşıya geçmeye çalışan 56 yaşındaki Afet Soyer, tramvay altında sürüklenerek yaşamını yitirdi. Talihsiz kadının yakınları, Büyükşehir’e tepki gösterdi.

İzmir Karşıyaka'da dehşet veren kaza!
Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm tepkilere rağmen geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ve birçok kazaya yol açan Karşıyaka Tramvayı, bu kez can aldı.

Atakent'te yolun karşısına geçmeye çalışan 56 yaşındaki Afet Soyer, tramvayın çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Göz hastanesine tedavi için giderken tramvay çarpan iki çocuk annesi Afet Soyer, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren ölen Soyer'in yakınları, yetkililerin kendilerini başsağlığı için bile aranmadığını belirterek bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

HASTANEYE GİDİYORDU

Talihsiz olay Karşıyaka'da Bostanlı Caher Dudayev Bulvarı, Atakent Durağı yakınlarında önceki sabah meydana geldi. Çiğli Evka 5'te oturan işçi emeklisi Afet Soyer, Atakent'te bulunan bir göz hastanesindeki randevusuna gitmek üzere yola çıktı. Çiğli'den otobüse binen Afet Soyer, Atakent'te indi. Ortasından tramvay hattı geçen ve trafiğin yoğun olduğu caddeden karşıya geçmek isteyen Afet Soyer, orta refüjde durdu.

Tramvay hattının bulunduğu orta refüjde yoldan araç geçmediğinden emin olduktan sonra karşı kaldırıma doğru yürümeye devam eden Afet Soyer, tramvayın geldiğini ise fark etmedi. Mavişehir'den Alaybey istikametine giden tramvayın vatmanı Ç.G'nin kornayla ikazını da duymayan kadına, tramvay arkadan çarptı. Soyer bir anda acıyla rayların üzerine yığıldı.

ÇEKİCİYLE ÇIKARILDI

Tramvayın altında sürüklenen Afet Soyer'i kurtarmak için çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine ambulans ve kurtarma ekipleri çağrıldı.

O sırada olay yerinden geçmekte olan trafik çekicisinin yardımıyla tramvay vagonunun altından çıkarılan Afet Soyer, ağır yaralı olarak ambulansla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ACILI AİLE İSYAN ETTİ

Kazanın ardından acı haberi alan Afet Soyer'in yakınları hastaneye koştu. Annelerinin hayatını kaybettiğine inanamayan ve sinir krizi geçiren çocukları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne büyük tepki gösterdi.

Tramvay hattında hiçbir güvenlik önlemi olmadığını belirten Afet Soyer'in oğlu Yiğit Tunca, "Tramvay hattında insanlar ölüyor. Daha ötesi yok. Annem hastaneye gidiyordu. Otobüsten indi. Burada yolu mu takip edecek? Tramvayı mı takip edecek? Tramvay sürücüsü frene basacağına kornaya basmayı tercih ediyor. O zaman ben de yolda araç kullanırken kornaya basıp yayaları ezeyim. Böyle bir şey var mı? Orada işitme engelli bir insan da olabilirdi. Veya bir kedi köpek... Sonuçta hepsi can taşıyor. İnsanlar araçlarla tramvayın ortasında kalıyor. Madem ki burası yayalara kapalı o zaman etrafını çevirsinler. Üstgeçit veya yaya geçiti yapsınlar. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

ARAYAN BİLE OLMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir telefon bile gelmediğini belirten Tunca, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili bile arayıp başsağlığı dilemedi. Böyle bir duyarsızlık olamaz. Onlar ancak tramvayın orada beklediği süredeki maddi kaybı kapatmak ve para koparmak için ararlar.
Böyle bir belediyemiz olduğu için diyecek şey bulamıyorum"
diye tepkisini dile getirdi.