İzmir Metro'sunda akıl almaz magandalık!

Konak Belediyespor Kadın Futbolu Takımı Oyuncusu İ.Ö. ve Ünal İnan, İzmir Metrosu'nda laf atma yüzünden çıkan tartışma sonucunda 4 kişi tarafından feci şekilde dövüldü. İ.Ö. ve İnan, trenden indikleri Konak İstasyonu'nda da saldırının sürdüğünü ancak görevlilerin müdahale etmediğini iddia etti

İzmir Metrosu'nda akıl almaz magandalık!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Üçyol Metro İstasyonu'nda geçtiğimiz akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Fahrettin Altay-Evka-3 yönüne giden trene ikisi kadın 4 kişi bindi. İddiaya göre kadınlardan biri, Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncularından 15 yaşındaki İ.Ö'ye çarptı. Daha sonra vagonun diğer ucuna geçen 4 kişiden yine çarpan kadın bu kez İ.Ö'ye hakaret edip, el hareketi yaptı. Bunun üzerine çıkan tartışma sonucunda ikisi kadın ikisi erkek 4 kişi, genç kızı saçından tutarak tekme tokat dövmeye başladı.

Ellerini sallaya sallaya gittiler

Genç kızın çığlıkları üzerine metroda yolcu olarak bulunan Ünal İnan duruma müdahale etmek istedi. İnan'ın İ.Ö'yü kurtarmaya çalışmasına sinirlenen şehir eşkiyaları, bu sefer ona saldırdı. İnan'a da vurmaya başlaması üzerine araya giren diğer yolcular, şehir eşkiyalarını vagonun diğer tarafına gitmeye ikna etti. Metro istasyona yanaşıp kapılarını açtıktan sonra da saldırının sürdüğünü söyleyen Ünal İnan, güvenlik görevlilerin olaya müdahale etmediğini öne sürdü.

Olaya müdahale etmek isteyen ancak şehir eşkiyaların darbelerine maruz kalan İnan, "Metro, Konak İstasyonu'na geldiğinde kapıları yaklaşık 3 dakika açılmadı. Ben güvenlikler gelecek sandım. Ancak kapılar açıldıktan sonra hiçbir güvenlik görevlisi ortalıkta yoktu. Trenden İ.Ö. ile birlikte indiğimizde genç kıza yine saldırmaya başladılar. Ben de yardım istemek için peronun üst katında bulunan güvenlik noktasına gittim. Ancak burada bulunan güvenlikçiler aşağıda İ.Ö'ye yardım etmek yerine beni elleriyle sıkı sıkı tuttu. Güvenlik görevlilerinin beni tuttuğu sırada saldırganlardan birisi bana uçan tekmeyle saldırdı" diye konuştu. Alsancak Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan İ.Ö. ve Ünal İnan, daha sonra Kemeraltı Polis Merkezi'ne giderek zanlılardan, hiçbir müdahalede bulunmadığı iddiasıyla güvenlik görevlilerinden şikayetçi olduklarını söyledi.

Raylara atmakla tehdit ettiler

Metroda dehşeti anlatan İ.Ö, "Sebepsiz yere bana saldırdılar. Üstüne üstlük içlerinden sarışın bir kadın bana 'Seni raylara atacağım' diyerek küfürlü sözler söyledi. Ünal İnan olmasaydı belki de beni raylara atacaklardı. Metroda bunca olay yaşanırken olay yerinde hiçbir güvenlik görevlisinin olmaması düşündürücü" diye konuştu.