İzmir saldırısında yaralanan avukat konuştu!

İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısından yaralı kurtulan Avukat Gökhan Mertol, “Arabamı park edip bombalı aracın girmek istediği girişten adliyeye girecektim. Patlama 10 saniye daha geç olsaydı belki ben de ölecektim” dedi.

İzmir saldırısında yaralanan avukat konuştu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de terör saldırısında ölümden dönen yaralılar, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Avukat Gökhan Mertol, "Olay yerinin 10-15 metre ilerisindeydim. 'Bomba' diye bir ses duydum ve patlama oldu. Yaralanmıştım, hastaneye kaldırdılar. Anladım ki bomba diye bağıran Kahraman Polisimiz Fethi Sekin'miş" dedi. Yaralılar arasında bulunan Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz ise baro ajandasına şarapnel parçaları isabet ettiğini bunun kendisini daha ağır yaralanmaktan kurtardığını belirterek, "Araç patladığında parçaları havadan yağmaya başladı" dedi.

İzmir'deki adliye binasında meydana gelen bombalı terör saldırısında, trafik polisi Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 9 kişi ise yaralanmıştı. Patlamada Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altında olan yaralılardan Avukat Gökhan Mertol de ölümden döndü.

Patlamanın 10 metre ilerisinde gerçekleştiğini anlatan Mertol, o gün arabasıyla adliyeye geldiğini belirterek, "Otomobilimi park edip araçtan inmiştim ki bir ses duydum. Bir kişi 'Bomba' diye bağırdı ama o anda büyük bir patlama oldu. Etrafa şarapnel parçaları dağıldı, her yer toz duman oldu" dedi.

'Olayın ortasında kalacaktım'

Şehit Polis Fethi Sekin sayesinde büyük bir facianın önlendiğini ifade eden Mertol, "Yere düştükten sonra bir müddet çınlama sesiyle ne yapacağımı bilemedim. Ön tarafta biri vardı onun yardımıyla kenara çekildim. 15 dakika sonra da beni hastaneye götürdüler. Fethi Bey'i görmedim ama o anladım ki 'Bomba' diye o bağırmış. Onun sayesinde daha büyük bir olay önlendi. Ben de arabamı park ettikten sonra bombalı aracın girmek istediği kapıdan geçecektim. 10 saniye daha geç olsaydı ben de ölebilirdim" dedi.

'Ajanda sayesinde kurtuldum'

Yaralılar arasında bulunan Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz de yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı. Vücudunda onlarca şarapnel parçası bulunan ve halen Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden Karagöz, patlamanın etkisiyle savrulduğunu söyledi. Teröristler araçtan indikten sonra patlama olduğunu anlatan Karagöz, "Araçtan bir kişi inip koşarak uzaklaşmaya başladı ve 2-3 saniye sonra da patlama oldu. Araç parçaları yağmaya başladı. Ben de patlamanın etkisiyle savruldum. Daha sonra silahlı çatışma başladı" dedi.

Sol omzundaki çantanın içinde baro ajandası olduğunu ve bir çok şarapnelin o ajandaya isabet ettiğini belirten Karagöz, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini hastanede ziyaret ettiğini belirterek hükümetin kararlı tutumunu, daha da ilerletmesi gerektiğini söyledi.