İzmir Valiliği’nden de '19 Mayıs' iptali!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na iki gün kala bir iptal kararı da İzmir Valiliği'nden geldi. Valilik, bayramın gösteri ve eğlence kısımlarını programdan kaldırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Gençlik Festivali'nin yapılacağını açıkladı.

İzmir Valiliği’nden de '19 Mayıs' iptali!
Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre bazı illerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, çeşitli gerekçeler öne sürülerek iptal edilirken, İzmir Valiliği’nden de iptal kararı geldi.

Valilik, bayramdaki gösteri ve eğlence aktivitelerini programdan kaldırdı. İptal gerekçesi olarak Marmaris’teki kaza gösterildi. İptal kararının, vali yardımcısı Uğur Kolsuz’un başkanlığındaki toplantıda alındığı belirtilen valilik açıklamasında, 'Programın gösteriler bölümü, İzmir’in Buca ilçesinden Marmaris’e giden midibüsün 13 Mayıs 2017 günü yaptığı kaza neticesinde 24 kişinin vefat etmesi üzerine İzmir Valiliği’mizin kararı ile iptal edilmiştir’ denildi. Bayramda gösteri ve eğlence etkinliklerinin kaldırıldığı ifade edilirken, resmi tören programındaki saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şiirlerin okunmasında bir değişiklik olmadığı belirtildi.

CHP’DEN TEPKİ GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Ulusal bayramlarımızı kutlama etkinliklerimizi unutturmaya, onları yok saymaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Tüm vatandaşları cuma günü saat 13:30’da Konak Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılacak 19 Mayıs Adalet, Demokrasi ve Bağımsızlık Halk Yürüyüşü’ne davet eden Güven, “İzmir Anadolu’ya rüzgar olsun” ifadesini kullandı.

BELEDİYE BAYRAM KUTLAMASINI YAPACAK

Gözlerin çevrildiği İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kutlama programında hiçbir değişiklik yapılmadığını açıkladı. Belediye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde değişiklik yapmadı. Konser, dans ve spor etkinlikleriyle gerçekleşecek festivalin kalbi İnciraltı Kent Ormanı'nda atacak.

GENÇLİK FESTİVALİ ÜÇ GÜN SÜRECEK

İzmir Gençlik Festivali kapsamında, 46 farklı üniversiteden gelecek 1200 öğrenci, festival süresince çadır kurarak konaklayabilecek. Gençlerin yemekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Manga, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi gibi sevilen sanatçı ve grupların yanı sıra, üç gün boyunca onlarca genç müzik grubu sahne alacak. 18 Mayıs’taki Manga konseri ile 20 Mayıs’taki Mor ve Ötesi konseri İnciraltı Kent Ormanı’nda, 19 Mayıs’taki Şebnem Ferah konseri ise Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak. Ayrıca, o gece İzmir semaları havai fişek gösterisi ile ışıldayacak.