İzmir'de "cephanelik ev" bulundu!

İzmir’de bir eve düzenlenen operasyonda silah, pompalı tüfek, suikast kalemi, suikast silahına ait dürbün, çelik yelek ve yüzlerce mermi ele geçirildi.

İzmir'de "cephanelik ev" bulundu!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre operasyonda gözaltına alınan ve silah ile mühimmatların meraklısı olduğunu iddia eden C.A’nın DEAŞ’la bağlantısı tespit edildi.

İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda "cephanelik ev" bulundu. Çok sayıda silah, yüzlerce mermi, otomatik pompalı tüfek, suikast kalem silahı mermisi, daha önce kullanılmış üzerinde 7.65 ve 9 mm kurşun izleri bulunan çelik yelek, miğfer, bıçaklar, uzun namlulu suikast silahı dürbünü ele geçirildi.

Gözaltına alınan C.A, silah ve mühimmatlar için "Meraklıyım" dedi. Ancak C.A'ın DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edildi.

Zanlının mühimmatları nerede kullanacağı ve bağlantılı olduğu kişiler araştırılıyor.

EV SAHİBİ GÖZALTINDA

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri, Kadifekale'de cephanelik gibi bir ev olduğu bilgisi üzerine, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik'in talimatıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda evde yalnız bulunan C.A. gözaltına alındı. Zanlının evinde çeşitli çap ve markalarda silah ve mermilerle sandık içinde daha önce bir kaç kez kullanılmış 3 çelik yelek, suikast kalem silah mermisi ve suikast silahı dürbünü ve miğfer bulundu.

Ele geçirilen tüm silah ve mühimatı merakı için bulundurduğunu söyleyen C.A, daha sonra Terör Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Daha önceden herhangi bir terör suç kaydı bulunmayan ve sadece emniyeti suistimal suretiyle hırsızlık suçundan kaydı bulunan zanlının DEAŞ terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edildi.

C.A'nın bu silahları kente suikast yapmak için gelecek olan bir militana vereceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, zanlının mühimmatları kimden aldığı da araştırılıyor.