İzmir'de çiçekçi-kargocu çetesi!...

İzmir'de çiçekçi ya da kargocu kılığında gittikleri ev sahiplerinden aldıkları imzaları senetlerde kullanarak 15 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi.

İzmir'de çiçekçi-kargocu çetesi!...
Sabah'tan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir polisi, maddi durumu iyi olan vatandaşlar hakkında bilgi toplayıp çiçekçi ya da kargocu kılığında, makbuz ve teslim fişlerine aldıkları imzaları senetlerde kullanıp 15 milyon TL'Lik vurgun yapan bir çete ortaya çıkardı. İzmir, Manisa ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonla 9 kişi gözaltına alındı. Çete üyeleriyle işbirliği içinde olduğu ileri sürülen 2 avukat hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Balçova'da oturan 42 yaşındaki M.M. sahte senetlerle evine 400 milyonluk haciz geldiğini belirterek polise başvurdu. Haciz gönderen şirketle hiç bir bağlantısının olmadığını ve mağdur olduğunu belirten M.M'nin başvurusu sonrası harekete geçen polis, senet üzerindeki imzanın gerçek olduğunu belirledi. Bu sırada M.M'nin yanı sıra çok sayıda kişi daha aynı şekilde sahte senetlerle dolandırıldıklarını söyleyerek polise başvurdu. Mali Şube dedektifleri, borçlanan kişilerin imzaladıkları senetlerin sahiplerinin hepsinin Diyarbakır ve Manisa illerinde olduğunu belirledi.

Ancak polisi şaşırten en önemli detay mağdurların senetlerdeki imzalarının gerçek çıkması oldu.
İmzaların kendilerine ait olduğunu söyleyen mağdurların senetlerin ise kendilerine ait olmadığını söylemesi üzerine araştırmayı derinleştiren mali polis gizemi çözdü.

Fişlerin arasına koydular

Çete üyelerinin kılık değiştirerek haklarında maddi durum araştırması yaptıkları kişilerin evlerine, çiçekçi veya kargocu kılığında gittiğini, senetleri makbuz veya teslim fişlerinin arasına koyup bunları imzalattıklarını belirledi.

İzmir'in yanı sıra olayla ilgili Diyarbakır ve Manisa'da eş zamanlı operasyon yapıldı. M.Ş, O.Ş, N.Ç, A.K, H.Ü, A.E, F.T, M.Ö, A.A. yakalanarak gözaltına alındı. 2 avukat hakkında da gözaltına alınmadan yasal işlem başlatıldı. Zanlılarla ilgili soruşturmanın devam ettiği, ek gözaltı süresi alındığı ve zanlılar tarafından daha çok mağdur vatandaş olduğu tahmin edilirken dolandırıcılık miktarının ise 30 milyon TL'nin üzerine çıkabileceği öğrenildi.

Polis imza atarken tüm vatandaşlardan dikkatli olmasını istedi.