İzmir'de helikopter düştü!..

Biri hafif yaralı olan helikopter personeli barajdaki görevliler tarafından kurtarıldı.

İzmir'de helikopter düştü!..
Hürriyet'te yer alan habere göre İzmir Gümüldür'deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışan ve 5 personeli bulunduğu bildirilen yangın söndürme helikopteri, "Bambi" olarak adlandırılan tankının su içindeki bir cisme takılması sonucu suya düştü.

Biri hafif yaralı olan helikopter personeli barajdaki görevliler tarafından kurtarıldı.

YANGINDA SON DURUM

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez bu sabah yangınla ilgili son durumu şu sözlerle anlattı:

"500 hektarın üzerinde alan zarar gördü. İyiye doğru gidiyor. İki üç nokta kaldı. Yeter ki artık akciğerlerimiz daha fazla zarar görmesin. Vatandaşlarımıza da bir mesaj olması lazım. Çünkü bu orman yangınlarının yüzde 97'si insan kaynaklı.

SİGARANIN ATILMASI, AVCI ATEŞİ, ANIZ

Sigaranın söndürülmeden atılması, avcı ateşi... Hele hele belediyelerin çöplük ateşleri, çiftçinin anız yakılması... Belki masumhane görülüyor ama sonra ormana geçiyor ve akciğerlerimiz yanıyor. 150 - 200 senelik ağaçlarımızı 20 saniyede kaybediyoruz.

Hele şu iki hafta ateşle uğraşmamalarını, kesinlikle ateş yakmamalarını, ateşsiz piknik yapmalarını tavsiye ediyoruz. Geri dönüşü olmayabilir. Halkımızın dikkat edilmesi lazım. Bizim ormanlarımızı gözetleyen 776 kulemiz var. 10 dakika sonrasında müdahale etmemize rağmen önleyemedik.

Bizim orman yangın ihbar hattımız var, 177. Bizim gözümüz kulağımız olmanızı istiyoruz."