İzmir'deki bar katliamında iki zanlı aranıyor!

Karşıyaka’daki barda, 4 kişinin yaşamını yitirdiği kavgada kullanılan 4 silahtan ikisi hala bulunamadı. Polis olayla ilgili Ali ve Engin isimli iki kişiyi arıyor.

İzmir'deki bar katliamında iki zanlı aranıyor!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de biri polis 4 kişinin hayatını kaybettiği bar cinayetinin bir numaralı şüphelisi "Laz Cem" lakaplı Cem E'nin, Gürcistan sınırında nasıl yakalandığının ayrıntısı ortaya çıktı. Sınır polisi, İzmir Cinayet Bürosu Amirliği'nin gümrük kapılarına gönderdiği fotoğraftan zanlıyı teşhis ederek yurtdışına kaçmak isterken gözaltına aldı. Öte yandan olayla ilgili Ali ve Engin isimli iki zanlının hala arandığı belirtildi.

ŞARKI İSTEME MESELESİ

Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde Kasım ayında meydana gelen olayda, barda doğum günü kutlayan Cem E, sahnedeki şarkıcıdan Volkan Konak'ın 'Aleni Aleni' adlı parçasını okumasını istedi.

Başka masada arkadaşlarıyla oturan Halil Kaya ise Halil Sezai'nin 'İsyan' adlı şarkısının söylenmesi için istekte bulundu. Ancak Cem E'nin istediği 'Aleni Aleni' şarkısı söylenince iddiaya göre yerinden kalkan Halil Kaya'nın, Cem E'nin kulağına söylediği içeriği belirlenemeyen söz üzerine silahlar çekildi. Cem E, üzerindeki tabancayı ateşledi. Bunun üzerine karşı taraf da ateş etmeye başladı.

Silahlı kavgada İzmir Emniyet Müdürlüğü Motorize Timleri'nde görevli polis memuru Mustafa İnal, işletmeci Günay Kılıç, eğlenmeye gelen Sinem Alptuğ yaşamını yitirdi. Barda bulunan 16 boş kovan incelemeye alınmıştı. Kovanların hangi silahlardan çıktığının araştırmasının sürdüğü olayda kullanılan 4 silahtan ikisi hala bulunmadığı için balistik incelemesinin tamamlanamadığı ifade edildi.

HER İKİ MASADAN BİR KİŞİ

Olayla ilgili soruşturma Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından devam ederken, öldürülen Halil Kaya'nın masasında bulunan Ali isimli bir sabıkalı ile Laz Cem'in masasında bulunan Engin isimli bir kişinin arandığı öğrenildi.

FOTOĞRAFTAN TANINMIŞ

Olaydan bir süre sonra zanlı Cem E, Gürcistan sınırında yakalandı. Dün ise bu yakalamanın ayrıntıları ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, o dönemde firari olarak aranan Cem E'nin Batum'a kaçıp oradan da Almanya'ya gideceği yönünde bilgiye ulaştı. Bunun üzerine fotoğraflarını, gümrük kapı polisine gönderdi. Yaklaşık bir ay sonra Artvin'den Gürcistan'ın Batum kentine geçmeye çalışan Laz Cem lakaplı Cem E, sahte kimlik ve sahte pasaportla gümrük kapısından çıkış yapmak isterken gümrük görevlisi polislerce yakalandı. Fotoğraftan teşhis edilen ve ilk olarak Cem E. olduğunu kabul etmeyen zanlı çaresiz kalınca aranan kişi olduğunu kabul etti. İzmir polisi tarafından teslim alınan ve İzmir'de mahkemeye çıkartılan Cem E. tutuklandı.