İzmirli Ayberk facia kurbanı

Bükreş’te bir eğlence merkezinde 30 Ekim’de çıkan yangında ağır yaralanan İzmir Ekonomi Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Ayberk Mancı yaşamını yitirdi.

İzmirli Ayberk facia kurbanı
Yeni Asır'da yer alan habere göre Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir eğlence merkezinde 30 Ekim'de çıkan yangında ağır yaralanarak tedavi altına alınan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ayberk Mancı (21) yaşamını yitirdi. Erasmus Programı çerçevesinde Romanya'da eğitim gören Deniz Bilgili de yangından hafif yaralı olarak kurtulmuştu.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, yangında ağır yaralanan ve tedavi altına alınan Mancı'nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, cenazesinin Türkiye'ye getirileceğini ifade etti.

Köstenceli soydaş da var

Son 24 saatte yoğun bakımda bulunan hastalardan 11'inin daha hayatını kaybetmesi nedeniyle ölenlerin sayısının 43'e yükseldiğini söyleyen Büyükelçi Ertaş, "Hayatını kaybedenler arasında Köstenceli soydaş Serian Mavi de bulunuyor" ifadesini kullandı. Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü'nde, "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, yaklaşık 180 yaralının tedavisine yardımcı olmak amacıyla Bükreş'e uzman personel göndermişti. Geçen hafta düzenlenen protestolarda yaklaşık 20 bin Bükreşli, Romanya Başbakanı Victor Ponta, İçişleri Bakanı Gabriel Oprea ve gece kulübünün bulunduğu bölgenin belediye başkanının istifasını talep etmişti.

Protestoların ardından Başbakan Ponta istifa etmişti. Romanya'da son 10 yılın büyük felaketi olarak adlandırılan gece kulübü yangınında tedavileri süren 107 kişiden 45 kişinin durumu hala kritik seviyede