İzzet Yıldızhan: "Beni çekemiyorlar"

İzzet Yıldızhan, ‘Ben Burdayım’ isimli parçasıyla müzik listelerini zorluyor. Şarkıcı “Beni çekemeyen, yüzüme gülen ama arkamdan konuşan çok insan var. Kıskanıyorlar beni. Bu laf özellikle onlara gelsin” diyor.

İzzet Yıldızhan: "Beni çekemiyorlar"
İzzet Yıldızhan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Müzik dünyasındaki belirsizlik nasıl kalkacak sizce?


Bununla ilgili sıkıntımız büyük. Geçenlerde Başbakanımız Binali Yıldırım’la olan toplantımızda özellikle bu konuyu dile getirdim. “11 sene müzik eğlence program yaptım. Buradaki 100’e yakın sanatçı arkadaşımı ağırladım, onlar yaptığında da ben gittim. Ama şimdi televizyonda bir sanatçının kendisini göstereceği bir müzik eğlence programı yok” dedim.

- Siz yeniden program yapmak istiyor musunuz?

11 yıl önemli kanallarda program yaptım. Tekrar bir TV programı yapmak istiyorum. İstikrar yolunda bir ülkeyiz, artık belli şeyler düzene girdi. Taşlar yerine oturdu. İstiyorum ki artık siyasi programlar politik söylemler yerini müzik eğlence programlarına bıraksın. Seyirci siyasi tartışma programlarından sıkıldı. Halkın artık gülüp eğlenmeye müzik dinlemeye ihtiyacı var.

- Sizin ekonomik özgürlüğünüzü çekemiyorlar mı?

Aynen. Ben istikrarlı bir adamım. 1992’de İstanbul’a geldiğimde de altımda Mercedes’im vardı. Yani ben aynı adamım. Beni maddiyat değiştirmez. Ama etrafımda varlık ve şöhret sahibi birçok insan yok oldu. Çünkü yanlış yaşadılar.

İYİ BİR KOCA OLAMADIM

- Nazara inanıyor musunuz?


İnanmaz mıyım? Allah kem gözlerden korusun. 86 yaşında yaşlı bir annem var. Onun duaları bana yeter. Sonra, bütün çocuklarım bana dua eder.

- Kariyerinizdeki başarıyı özel hayatınıza yansıtamadığınızı düşünüyor musunuz?

Evet. Maalesef. Her şeyde her yerde bir numara olamıyorsunuz. İyi bir babayım, iyi bir sanatçıyım iyi bir işadamıyım ama iyi bir koca değilim. Bunu biliyorum. Benim bir kadına yönelik bir hayatım yok. Kadın eşini sürekli yanında istiyor. İlgi alaka el üstünde tutulmak istiyor. Benim öyle bir hayatım yok. Onu veremediğimde ‘tamam bitti’ diyor. Canları sağ olsun. Onlar başımın tacı.

- Siyasete ilginizin sebebi nedir?

Ben 200’e yakın personeli olan hem işadamıyım, hem sanatçıyım hem çok geniş bir ailenin başında olan biriyim. İnsanın böyle sorumlulukları olunca ülkenin gidişatını, siyasetini baştaki adamın bilmesi lazım.

TİCARETİN ÖNÜ AÇILDI

- Ülkenin gidişatını nasıl buluyorsunuz?


Şu anda ülkemin çok iyi idare edildiğini görüyorum. Çok olumlu düşünüyorum. Daha güzel şeyler olacak. Son 10 yıla bakın ülkede neler değişti. Hakkaniyetli konuşmak gerekir. Sadece İstanbul’da yapılan yatırımlar bile yeter. Dünya Türkiye’yi kıskanıyor şu an. Herkes üstümüze oynadı. Ülkemizi yok etmek için FETÖ belasını içimize soktular.

- Referandum sizin istediğiniz şekilde mi sonuçlandı?

Kesinlikle istediğim sonuç çıktı. Minimum yüzde 52 demiştim, az payla yanıldım. Önemli olan çoğunluktur. Halk tercihini istikrardan yana yaptı. Ben de istikrardan yanayım. Bugün dolar nereden nereye geldi. Ülkenin gidişatı iyi olmasa böyle olur muydu? Göreceksiniz Türkiye uçacak.

- Herhangi bir yatırımınız var mı?

15 Temmuz’dan önce Ankara’da bir iş merkezi yaptım. FETÖ’cülerin hain girişiminden sonra orayı satamadım. Herkesin gördüğü gibi ben de zarar gördüm. Ama 16 Nisan itibariyle ticaretin önü açıldı. Bir hareket var. Belirsizlik kalktı.
Konular Röportaj