Jandarma Genel Komutanı'ndan Çukurca açıklaması

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'ya karşı yürütülen mücadele ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Jandarma Genel Komutanı'ndan Çukurca açıklaması
Milliyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Valiler  Toplantısı"na katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, toplantı öncesi gazetecilere terörle  mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, "Bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim?.Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya  epey yerleşmişlerdi, oradan tamamen sökülüp atıldılar. 30 yıldır girilemeyen yerlere girdik. Çok önemli sonuçlar aldık" diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu"nda çok ciddi sonuçlar alındığını belirten Orgeneral  Güler, ölüm kalım savaşı verildiğini söyledi.  Orgeneral Güler, operasyon kapsamında bölücü terör örgütü  mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilen sözde Ertüş Kampı'na (Kale Tepe) ilişkin, "Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya epey yerleşmişlerdi, oradan  tamamen sökülüp atıldılar" dedi. Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12  kritik noktanın belli bir takvim içinde teröristlerden tamamen temizleneceğini  anlatan Orgeneral Güler, "Yani bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar  saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim? Daha mı iyi?" şeklinde  konuştu.

ORADAN TAMAMEN SÖKÜLÜP ATILDILAR

Geçen yıl aralık ayında PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Hakkari'nin  Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları'na bölücü örgüt mensuplarının tekrar  yerleşme çabası içinde olduğu iddialarını da değerlendiren Orgeneral Güler,  "Onlar için vardır tabii. Adamlar istemez mi tekrar oraları ele geçirmek?" ifadelerini kullandı.

'KORUCULAR UZMAN ÇAVUŞ OLMAYACAK'

Geçici köy korucularının uzman jandarma statüsüyle terörle mücadelede daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerin beklentilerden kaynaklandığına dikkati çeken Orgeneral Güler, böyle bir çalışmanın olmadığını, söz konusu talebin değerlendirildiğini vurguladı.