Jandarma katili ayak izinden yakaladı

Adana'da kendisini işten çıkartan kahyayı vurduktan sonra kaçan zanlıyı jandarma ayak izlerini 4 kilometre takip ederek yakaladı.

Jandarma katili ayak izinden yakaladı

Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Köyü Cırrık Mahallesi’nde önceki gün meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Ö. (53) çalıştığı çiftlikten işten çıkartıldı. Mehmet Ö. işten çıkartılmasına kahya Erdoğan Çeken’in (51) sebep olduğunu düşünerek 1 Ağustos günü kahya ile konuşmak için çiftliğe gitti. Yanında da av tüfeği bulunan Mehmet Ö., "Benim ekmeğimle oynadın, beni tekrar işe aldır" dedi.

Ancak kahya işten çıkartılmasıyla bir alakası olmadığını söyleyerek bunun mümkün olmadığını kaydetti. Bunun üzerine Mehmet Ö., Çeken’i av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Daha sonra tüfeğini de yanına alan zanlı olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Çiftlikte çalışanlar ise tüfek sesi üzerine olay yerine geldiklerinde kahyanın yerde yattığını görünce jandarmaya ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri kahyanın öldüğünü belirledi. Doğankent İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ile olay yerine gelerek zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma çiftlikte yaptığı araştırmada Mehmet Ö.’yü bulamadı.

Bunun üzerine geniş bir çalışma başlatan jandarma olay mahallinden olay yerinin kuzey istikametine doğru ayak izleri tespit etti. Ayak izlerinin yeni olduğunu belirleyen jandarma 4 kilometre ayak izlerini takip sonucu zanlıyı ağaçlık bölgede elinde av tüfeğiyle buldu. Jandarmanın "teslim ol" ihtarına uymayan zanlı kaçmaya devam etti. Yakalanacağını anlayınca bir ağacın altında durarak çene altına av tüfeğini dayayan zanlı, daha fazla yaklaşılması halinde intihar edeceğini söyledi. Bunun üzerine olay yerine ambulans çağrılarak zanlıyı ikna çabası başladı. 3 saat boyunca jandarma zanlıyı ikna etmeye çalıştı. Zanlı geç de olsa ikna edilerek gözaltına alındı.

Karakolda sorgulanan zanlı ifadesinde, kahyayı kendisinin işten çıkartılmasına sebep olması nedeniyle öldürdüğünü itiraf etti. Sorgunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.