Japon turist cinayetinde şok eden gelişme!...

Nevşehirde Japon turistin öldürülmesi, ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen M.V.D, olayın gerçek failinin yakalanmasının ardından cezaevinden çıktı.

Japon turist cinayetinde şok eden gelişme!...

Nevşehir'in Göreme beldesinde Japon turist Mai Kurkiharac'ın öldürülmesi, Hosie Teramatsu'nun ise bıçakla yaralanması olayıyla ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen M.V.D, olayın gerçek failinin yakalanmasının ardından cezaevinden çıktı. Cezaevi çıkışında annesine sarılan D., “Diyecek bir şey bulamıyorum. Beni suçlamaları çok zoruma gitti” dedi.

Bir Japon turistin öldürülmesi, diğerinin ise yaralanması ile ilgili olarak geçtiğimiz gün gözaltına alınan ve daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen M.V.D, bu sabah saatlerinde olayla ilgili F.U isimli şahsın yakalanması ve bu şahsın mahkemede suçunu itiraf etmesinin ardından serbest bırakıldı. M.V.D tutuklu bulunduğu Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Avukatı Nazmiye Erdoğan ile birlikte çıkarken çıkışta kendisini annesi Emine D. ve yakınları karşıladı.

Alkışlarla karşılanan M.V:D, ilk olarak annesine sarıldı. Oğluna uzun süre sarılan anne Emine D., “Çocuğumun geleceği ile oynadılar. Çocuğumu buraya koyanlardan davacıyım. Gerçekleri ortaya çıkartanlara da teşekkür ederim” dedi. Anne Emine D. daha sonra Japon gazetecilere öldürülen Japon genç kız için başsağlığı diledi.

M.V.D ise cezaevinde kaldığı bir buçuk günün kendisi için çok zor geçtiğini belirterek, “Suçsuz olduğum zaten belliydi. Zaten Japon yaralı turist beni gördüğünde benim olmadığımı baş işaretiyle belirtmişti. Benim tecavüz gibi bir suçum yok. Zaten sabıkam da yok. Bu suçlamalar çok zoruma gidiyor. Bana göre adalet yerinde değil” diye konuştu. M.V:D, bir gazetecinin ‘özür bekliyor musunuz' sorusuna ise “Diyecek hiçbir şey bulamıyorum” cevabını verdi.

M.V.D'nin avukatı Nazmiye Erdoğan ise müvekkilinin yaşadıkları ile ilgili hukuki bir süreç başlatacaklarını kaydetti. Bu olaydan herkesin üzerine düşen dersi çıkartması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Bu olaydan herkesin kendine göre çıkartacakları dersler var. M.V.D her ne yaparsa onu söyleyebilecek bir insan. Zaten ufak bir şüphem olsa ifadesine bile girmezdim. Bundan sonra hukuki süreç işleyecek, biz de gereken başvuruları yapacağız. Bu hatalardan ders çıkartılması lazım” dedi.

Daha sonra M.V.D, arkadaşları, annesi ve avukatı ile birlikte cezaevi önünden ayrılarak evine gitti.

COŞKUN SAĞLAMDİN - MERT ÖZPAMUK