Jetler Kandil'e bomba yağdırdı!...

Diyarbakır'da önceki gece yine yoğun bir hava hareketliliği yaşandı.

Jetler Kandil'e bomba yağdırdı!...
Sabah'ta yer alan habere göre Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'ne bağlı Pars Filosu'ndan önceki gece peş peşe F16 savaş uçakları havalandı. Hakkâri üzerinden Kuzey Irak'a yönelen uçaklar, örgütün üst düzey yöneticilerinin de kaldığı Kandil Dağı ile çevresindeki kampları yoğun şekilde bombaladı. Kış üstlenmesi için hazırlık yapan PKK'nın önceki gece düzenlenen operasyonda ağır kayıplar verdiği belirtilirken, sığınak, depo ve uçaksavar bataryaları lazer güdümlü füzelerle etkili bir şekilde vuruldu.

Van'da 145 kilo patlayıcı ele geçirildi

Van Başkale'de 45 kilogram patlayıcı ve çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Başkale'ye bağlı Yolmaçayır mahallesindeki bir evde ise 100 kilogram patlayıcı ve malzemelere el konuldu.

11 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan hava operasyonlarında, 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi. Operasyonların ardından bölgede yapılan aramada, bir teröristin cesedi gömülmüş olarak bulunurken, 4 mağarada; bir Doçka uçaksavar makineli tüfek, 8 Kalaşnikof, bir Bixi makineli tüfek, birt Kanas keskin nişancı tüfeği, bir RPG-7 roketatar, 4 RPG-7 roketi, 10 el bombası, bir telsiz ve bir radyo ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

3 TERÖRİSTE ÖRGÜT İÇİ İNFAZ

Tunceli'de devam eden operasyonlarda da PKK'lıların kullandığı bir sığınakta, 3 teröristin cesedi ile çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman bulundu. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 4, Hilvan ilçesinde de bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Jetler Kandil'e bomba yağdırdı!...