'Kaçakçılık' operasyonunda 38 gözaltı!

İstanbul polisinin düzenlediği kaçakçılık operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı. Liderliğini emekli işçinin yaptığı çetede kamu kuruluşlarından atılmış yöneticiler ile bir içki firmasının eski genel müdürü de var.

'Kaçakçılık' operasyonunda 38 gözaltı!
Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta önemli bir operasyona imza attı. Daha önce ara operasyonlarda 197 üyesi yakalanan, bir şebekenin elebaşları ve yöneticileri olan 38 şüpheli gözaltına alındı. İddiaya göre, milyonlarca liralık kaçakçılığı yöneten çetenin liderliğini işçi emeklisi Erdal B., yapıyordu.

Erdal B.’nin altında ise Cüneyt D., Ali S. ve ordudan atılan eski Astsubay Yakup I., bulunuyordu. Suç örgütünde kamudan atılan 3 isim daha yer alıyordu. Gümrükten atılan İbrahim Ö., polislikten uzaklaştırılan Çetin D. ile meslekten atılan başka bir kamu görevlisi de suç örgütünde etkin alanlarda görev yapıyordu. Yakalanan isimler arasında uluslararası bir içki firmasının eski yöneticisinin yer alması dikkat çekti.

Çetede Yunan kadın

Araştırmalarda, çetenin bazı kaçak göçmenleri Pazarkule Gümrüğü’nden Yunanistan’a kaçırdığı da anlaşıldı. Çalışmalarda çetenin, göçmenleri VİP araçlardaki gizli bölmelerde sınır kapısından geçirdiği anlaşıldı. Şebekeye bu aşamada, çetenin Yunanistan’daki bir üyesi olan Dimitrinka P. yardım etti. Türk Polisi Yunan kadınla ve yardım aldığı görevlilerle ilgili bilgileri İnterpol üzerinden Yunan yetkililere iletti.

18 kişi tutuklandı

Kuzey Irak ve Suriye’den getirilen kaçak sigaralar için terör örgütü PKK’ya pay verdiği öne sürülen şebeke üyelerine 15 milyon lira vergi cezası kesildi. Şebekeye düzenlenen 9 ara operasyonda el konulan 1 tekne, 1 kamyon, 2 kamyonet, 3 tanker de hazineye devredildi. Kaçakçılık Polisinin adliyeye sevk ettiği şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 20 kişi hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.

İş bölümü yapmışlar

İddiaya göre, Türkiye, Romanya, Ukrayna, Irak, Gürcistan, Yunanistan gibi ülkelerde elemanları olan çetenin elebaşı Erdal B.’nin yardımcılığını Hüseyin S., yapıyordu. Hüseyin S. sigara kaçakçılığından sorumluydu. Göçmen kaçakçığının başında “Kozanlı Yusuf” lakaplı Yusuf B. yer alıyordu. Akaryakıt kaçakçılığının başında ise Gıyasettin P. bulunuyordu.