Kaçakların dramı bitmek bilmiyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde botları batma tehlikesi geçiren 51 kaçak kurtarıldı. Yine Ayvacık'ta Suriye ve Afganistan uyruklu 71 kişi yakalandı.

Kaçakların dramı bitmek bilmiyor
Batmak üzere olan bottan kurtarıldılar

Sabah'ta yer alan habere göre
yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan İran, Afganistan, Burma ve Tibet uyruklu kaçaklar, şişme botla Ege Denizi'ne açıldı. Kaçakların bulunduğu bot, gece geç saatlerde Ayvacık'ın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başladı. Yardım talebi üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren 51 kişiyi kurtardı. Soğuktan titreyen kaçaklara önce giysi, ardından yiyecek ve içecek verildi. İranlı kaçaklardan biri, "Motor bozuldu. ALO 158'i aradık gelip bizi kurtardılar. Çok teşekkür ederiz" dedi.

9 UMUT TACİRİ GÖZALTINA ALINDI

Ayvacık'ta başka bir olayda 71 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler ilçe girişinde 3 minibüs ve kamyoneti durdurdu. Minibüslerde Suriye ve Afganistan uyruklu 71 kişi yakalandı, kamyonette de bot, deniz motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi. Kaçak geçişi organize ettikleri iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

Kaçakların yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştığı öğrenildi. İhtiyaçları karşılanan kaçaklar, ifadelerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.